Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

UvA Open

2-5 juni 2021

Van woensdag 2 juni tot en met zaterdag 5 juni 2021 vindt het kennisfestival UvA Open plaats. Dit nieuwe festival, dat dit jaar geheel online wordt gehouden, vervangt de Universiteitsdag.

Over UvA Open

Voor de universiteit is een goede verbondenheid met alumni van groot belang. Na een wetenschappelijke opleiding vliegen ze uit naar belangrijke posities in de samenleving - de publieke sector, het bedrijfsleven en de wetenschap. Ze vormen een waardevolle bron van ambassadeurs en partners, van kennis en financiële ondersteuning.

Wij koesteren onze alumni. Onderhouden actieve banden, betrekken ze bij allerlei activiteiten op het gebied van onderwijs en onderzoek. We zijn nooit uitgeleerd. Daarom organiseren we samen met alumni bijeenkomsten waar je nieuwe kennis en inspiratie opdoet. Een ervan is UvA Open, ons nieuwe kennisfestival.

Neem alvast een voorproefje
Neem met deze video alvast een voorproefje op UvA Open van 2 t/m 5 juni! De eerste editie heeft het thema WelZijn.

Thema WelZijn

De eerste editie van UvA Open vindt plaats onder het thema WelZijn. Met WelZijn belichten we nieuw verworven rijkdom zoals tijd, stilte, het herontdekken van boeken, muziek. Dwars door alle zorgen en verdriet om de corona-crisis, kregen onze zintuigen de ruimte. De ruimte en ook de noodzaak om te Zijn, in het nú.

WelZijn kent vele kleuren en klanken. De aanhoudende onzekerheid van de toekomst liet zijn sporen na. Door alle beperkingen en de noodzakelijke acceptatie van de omstandigheden kwamen grote verschillen naar boven. Wie klein behuisd is, of moet vechten voor het dagelijkse bestaan, leeft vanuit een ander perspectief dan degene die toe is aan sociale rust en de corona-crisis aangreep om te tuinieren of het huis op te knappen.

Het thema WelZijn snijdt dwars door de zeven faculteiten van de UvA. Het raakt aan maatschappelijke, juridische en economische componenten. Het raakt de geest, de mentale status en sociale achtergronden. Zo wordt WelZijn vaak gezien als het gevolg van een goede gezondheid. Of is het de oorzaak?

We stellen vragen. We zoeken antwoorden. Vier dagen lang.

Aanmelden UvA Open 2021 

Je kunt je binnenkort aanmelden voor het programma. Er zijn uitzendingen in de ochtend, middag en avond.

Houd voor nieuws over de programmering deze pagina, onze nieuwsberichten én je mailbox in de gaten.