Talkshow Ronit Palache met Stan Bentvelsen

17jan2019 17.00 - 18.45

Lezing

We beginnen het nieuwe jaar met een nieuwe reeks. Het komende semester organiseren we driemaal een avond met Ronit Palache, waarin zij een wetenschapper interviewt. Op 17 januari heffen we tevens graag met u een glas op het nieuwe jaar.

Stan Bentvelsen

Stan Bentvelsen

Interview

Elementaire deeltjes, 12e-eeuwse Andalusische poëzie, zwarte gaten en actuariaat . We horen erover en weten dat mensen hier dag en nacht mee bezig zijn. Voor de een is het zijn vakgebied, voor de ander zijn passie en voor weer een ander zijn hele leven. Of: alle drie. Maar hoe ziet iemands dag er eigenlijk uit die zich bezig houdt in de krochten van de wetenschap? Doet hij de boodschappen thuis? Heeft hij tijd voor series op Netflix? Wat leest hij graag búiten het academische of bestaat er weinig méér?
Ronit Palache interviewt een UvA-wetenschapper op geheel eigen wijze.
We starten de reeks met een interview met Stan Bentvelsen.       

Over de Stan Bentvelsen

Hoogleraar Stan Bentvelsen kreeg landelijke bekendheid toen hij in juli 2012 het Higgs-deeltje ontdekte. Bentvelsen studeerde af in de theoretische natuurkunde aan de UvA, waar hij vervolgens cum laude promoveerde in de experimentele hoge energie fysica: 'Measurement of the proton structure function at HERA using the ZEUS detector'. Sinds 2005 is hij hoogleraar aan de UvA 'Collider physics at the LHC'. Bentvelsen is verantwoordelijk voor het FOM programma 'Exploration of new phenomena at the highest energy frontier with D0 and ATLAS' bij het Nikhef.

Over Ronit Palache

Ronit Palache (1984) is freelance journalist en werkt sinds negen jaar in de literaire wereld. Sinds vijf jaar heeft ze samen met Volkskrant-journalist Corine Koole een talkshow in de Rode Hoed-Onbekend bemind- waar onbekende Nederlanders een podium wordt geboden. In 2016 verscheen Ronits boek Ontroerende onzin, over de joodse identiteit in het Nederland van nu waarvoor ze 250 mensen interviewde, ingeleid door socioloog Abram de Swaan.

Blijft u eten?

Na het debat serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro. Leden ontvangen 15% korting.

Programma donderdag 17 januari

17.00 inloop
17.30 start interview
18.45 einde interview
Aansluitend borrel en clubschotel (optioneel)

Amsterdamse Academische Club

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club