Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Personalia

Overzicht van prijzen, nieuwe functies en andere ontwikkelingen rond alumni en wetenschappers van de UvA. Voor de personalia maakt de redactie dankbaar gebruik van uiteenlopende bronnen. Uw eigen tips zijn welkom via SPUI@uva.nl of op Twitter via @alumni_uva.

Edititie maart 2020

Peter Bisschop
promotie Geneeskunde 2005, is benoemd tot hoogleraar Inwendige geneeskunde, in het bijzonder klinische endocrinologie, aan de Faculteit der Geneeskunde.

Jason Hessels
ontvangt net als Christof Monz en Roger Laeven, allen UvA-onderzoekers, 1,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met deze Vici-beurs kunnen ze de komende vijf jaar een vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een eigen onderzoeksgroep opbouwen. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is gericht op gevorderde onderzoekers.

Joana da Silveira Duarte
is benoemd tot bijzonder hoogleraar Wereldburgerschap en tweetalig onderwijs aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De leerstoel is ingesteld vanwege Stichting Nuffic.

Klaske Tameling
Media en Cultuur 2006, wordt per 1 juni de nieuwe zendermanager van NPO Radio 1. Ze was eerder vijf jaar werkzaam als redacteur voor BNN op NPO Radio 1.

Lisbeth Utens
bijzonder hoogleraar Cognitieve gedragstherapie bij kinderen en adolescenten, werd ter gelegenheid van haar afscheid van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het ErasmusMC-Sophia in Rotterdam door de Dordtse burgemeester Wouter Kolff koninklijk onderscheiden tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Joanne Verheij
is benoemd tot hoogleraar Hepatopancreatobiliaire pathologie aan de Faculteit der Geneeskunde .

 

Archief Personalia