Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Personalia

Overzicht van prijzen, nieuwe functies en andere ontwikkelingen rond alumni en wetenschappers van de UvA. Voor de personalia maakt de redactie dankbaar gebruik van uiteenlopende bronnen. Uw eigen tips zijn welkom via SPUI@uva.nl of op Twitter via @alumni_uva.

Editie mei 2020

Koen Becking 
Politicologie 1992, is per 1 oktober de nieuwe rector magnificus en voorzitter van het bestuurscollege van Nyenrode Business Universiteit. 

Ward Berenschot
promotie Sociale wetenschappen 2009, is benoemd tot bijzonder hoogleraar Vergelijkende Politieke Antropologie van Zuid- en Zuidoost-Azië aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De leerstoel is ingesteld vanwege het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde.

Harry Buhrman
Promotie Informatica 1993, hoogleraar Algoritmen, complexiteitstheorie en quantum computing, treedt toe tot de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). 

Giovanni Colavizza
onderzoeker op het gebied van digital humanities, ontvangt een NWO-subsidie voor een project dat wetenschappers en overheden moet helpen aan betrouwbare informatie in de strijd tegen het coronavirus. 

Minne Fekkes
is benoemd tot bijzonder hoogleraar Sociale vaardigheden en weerbaarheid aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De leerstoel is ingesteld vanwege de Nederlandse Organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO).

Neeltje van Horen 
is benoemd tot (deeltijd)hoogleraar Financiële economie aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Van Horen combineert het hoogleraarschap met haar functie als Senior Research Advisor bij de Bank of England.

Joep Leerssen 
hoogleraar Europese studies, heeft de Madame de Staël-prijs ontvangen voor zijn onderzoek naar het ontstaan en de ontwikkeling van nationalistische bewegingen in Europa. De prijs die wordt toegekend door de Europese Federatie van Academies van Wetenschappen (ALLEA) is een erkenning voor wetenschappers die met hun werk een belangrijke bijdrage leveren aan de culturele waarden van Europa.

Antoon Pelsser 
is benoemd tot bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam.

Han Peters
is benoemd tot hoogleraar Analyse aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Thomas Poell
Politicologie 1998, is benoemd tot hoogleraar Data, Culture & Institutions aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA.