Interviews met alumni

UvA-alumni aan het woord over het leven na de studie.

 • Team Project Cece

  Noor Veenhoven, Marcella Wijngaarden en Melissa Wijngaarden

  Ze startten hun onderneming, Project Cece, als consument, omdat ze niet meer wilden bijdragen aan een vervuilende en uitbuitende industrie. Inmiddels zijn ze zo succesvol dat ze hun activiteiten hebben kunnen uitbreiden naar het buitenland.

  Lees verder
 • David Schogt, Joran Iedema, David Knap en Wouter Florijn

  Hun eerste bedrijfje kreeg vorm tijdens een aantal lange brainstormsessies in de UB. Een aantal jaren later bouwden deze alumni hun huidige onderneming op vanuit het Startup Village van de UvA. Met succes.

  Lees verder
 • AUV alumnusprijs 2018 winnaars

  AUV-alumnusprijs 2018: een jaar later

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2018 wonnen Boudewijn Wijnands, Sander Wirken en Ellen van den Honert respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs. ...

  Lees verder
 • Alumnus Bob Dickhout

  Bob Dickhout

  De Amsterdamse Bob Dickhout (92) studeerde elf jaar aan de UvA en werkte in de vroegste jaren zelf bij het universiteitsblad. Hoe was zijn Folia-tijd? ‘Niemand hoefde zich te haasten om snel af te studeren, we deden de leukste dingen.’

  Lees verder
 • Wim Strubbe in 1951

  Wim Strubbe en Xandor Steenbergh

  Het Collegie d'Ouwe Tijers van studentenvereniging Unitas bestaat een kleine eeuw. Twee oud-leden vertellen over hun tijd bij de vereniging. Wim Strubbe, lid van 1948 tot 1956, en Xandor Steenbergh, lid van 2011 tot 2015. Wat veranderde in bijna ...

  Lees verder
 • Winnaar AUV-alumnusprijs 2018

  Boudewijn Wijnands

  Boudewijn Wijnands won de AUV-alumnusprijs 2018 voor zijn project Deedmob, een online platform voor vrijwilligerswerk, dat vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstellingen met elkaar verbindt.

  Lees verder
 • Winnaars

  Een jaar later: Alice Grasveld, Rutger Bults en Ottilia Kasbergen

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2017 wonnen Alice Grasveld, Rutger Bults en Ottilia Kasbergen. Hoe gaat het nu met de prijswinnaars van 2017?

  Lees verder
 • winnaar AUV-alumnusprijs

  Alice Grasveld

  Medisch antropoloog Alice Grasveld won met haar project, de Healthy Teeth Challenge, de AUV-alumnusprijs 2017.

  Lees verder
 • auvdag prijs

  Een jaar later: Renée Frissen, Luana Carretto en Jacob Schaap

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2016 wonnen Renée Frissen, Luana Carretto en Jacob Schaap. Hoe gaat het nu met de prijswinnaars van 2016?

  Lees verder
 • Renée Frissen

  Renée Frissen

  Alumnus Renée Frissen won op 5 november de AUV-alumnusprijs voor belangrijke maatschappelijke initiatieven. Ze kreeg de prijs voor OpenEmbassy, een online helpdesk voor statushouders.

  Lees verder
 • Jeroen Oerlemans

  Jeroen Oerlemans

  Jeroen Oerlemans liet als fotograaf de wereld zien. ‘Door de universiteit besefte ik dat de wereld aan mijn voeten lag’, zegt hij in 2011 in een interview in alumnimagazine SPUI. Hij kwam zondag 2 oktober 2016 om in Libië.

  Lees verder