Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Interviews met alumni

Resultaten: 1 - 17 van 17
Resultaten: 1 - 17 van 17
 • AUV-alumnusprijs 2020: een half jaar later

  Veel UvA-alumni zijn maatschappelijk betrokken en werken aan inspirerende projecten. Om hun bijzondere prestaties breed onder de aandacht te brengen, reikt de Amsterdamse Universiteits-Vereniging elk jaar tijdens de AUV-dag de AUV-alumnusprijs uit. De AUV-dag 2020 vond een half jaar geleden plaats. Hoe gaat het nu met de winnaars en hun projecten?

 • Thijs de Lange

  Tijdens de AUV-dag op zaterdag 21 november won Thijs de Lange de AUV-alumnusprijs voor zijn project Wij Staan Op! Deze landelijke organisatie wordt gerund door jongvolwassenen met een handicap en legt zich toe op de implementatie van het VN-verdrag Handicap. Wij spraken Thijs over anderen vertegenwoordigen, Nederland inclusiever maken en studeren aan de UvA.

 • Sander Heijne

  Bedrijven maken al jaren steeds meer winst, maar werkenden zien dat nauwelijks terug in hun portemonnee. Zorg, onderwijs en politie zijn ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? Sander Heijne vertelt over het boek en de podcast 'Fantoomgroei'.

 • AUV-alumnusprijs: een half jaar later

  Veel UvA-alumni zijn maatschappelijk betrokken en werken aan inspirerende projecten. Om hun bijzondere prestaties breed onder de aandacht te brengen, reikt de Amsterdamse Universiteits-Vereniging elk jaar tijdens de AUV-dag de AUV-alumnusprijs uit. De AUV-dag 2019 vond een half jaar geleden plaats. Hoe gaat het nu met de winnaars en hun projecten?

 • Anna Molnàr

  De initiatiefnemer van de oprichting van Alluminati, de alumnikring Italiaanse taal en cultuur, is nog altijd zeer betrokken en zit vol sprankelende ideeën. Zij vertelt over haar motivatie om een alumnikring op te richten en over haar carrière.

 • Antonia McGrath en Lisa van Holsteijn

  Op 2 november 2019 wonnen Antonia McGrath en Lisa van Holsteijn de AUV-alumnusprijs voor hun project 'educate.' Hiermee geven zij jongeren in Honduras de kans om via onderwijs hogerop te komen. SPUI sprak met Antonia over hun gezamenlijke project, hun studietijd aan de UvA en hun ambities voor de toekomst.

 • Team Project Cece
  Noor Veenhoven, Marcella Wijngaarden en Melissa Wijngaarden

  Ze startten hun onderneming, Project Cece, als consument, omdat ze niet meer wilden bijdragen aan een vervuilende en uitbuitende industrie. Inmiddels zijn ze zo succesvol dat ze hun activiteiten hebben kunnen uitbreiden naar het buitenland.

 • David Schogt, Joran Iedema, David Knap en Wouter Florijn

  Hun eerste bedrijfje kreeg vorm tijdens een aantal lange brainstormsessies in de UB. Een aantal jaren later bouwden deze alumni hun huidige onderneming op vanuit het Startup Village van de UvA. Met succes.

 • AUV alumnusprijs 2018 winnaars
  AUV-alumnusprijs 2018: een jaar later

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2018 wonnen Boudewijn Wijnands, Sander Wirken en Ellen van den Honert respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs. De publieksprijs ging naar Enny van Arkel en Ilse Nieuwland. Hoe gaat het nu met de prijswinnaars van 2018?

 • Alumnus Bob Dickhout
  Bob Dickhout

  De Amsterdamse Bob Dickhout (92) studeerde elf jaar aan de UvA en werkte in de vroegste jaren zelf bij het universiteitsblad. Hoe was zijn Folia-tijd? ‘Niemand hoefde zich te haasten om snel af te studeren, we deden de leukste dingen.’

 • Wim Strubbe in 1951
  Wim Strubbe en Xandor Steenbergh

  Het Collegie d'Ouwe Tijers van studentenvereniging Unitas bestaat een kleine eeuw. Twee oud-leden vertellen over hun tijd bij de vereniging. Wim Strubbe, lid van 1948 tot 1956, en Xandor Steenbergh, lid van 2011 tot 2015. Wat veranderde in bijna honderd jaar studentenleven?

 • Winnaar AUV-alumnusprijs 2018
  Boudewijn Wijnands

  Boudewijn Wijnands won de AUV-alumnusprijs 2018 voor zijn project Deedmob, een online platform voor vrijwilligerswerk, dat vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstellingen met elkaar verbindt.

 • Winnaars
  Een jaar later: Alice Grasveld, Rutger Bults en Ottilia Kasbergen

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2017 wonnen Alice Grasveld, Rutger Bults en Ottilia Kasbergen. Hoe gaat het nu met de prijswinnaars van 2017?

 • winnaar AUV-alumnusprijs
  Alice Grasveld

  Medisch antropoloog Alice Grasveld won met haar project, de Healthy Teeth Challenge, de AUV-alumnusprijs 2017.

 • auvdag prijs
  Een jaar later: Renée Frissen, Luana Carretto en Jacob Schaap

  De Amsterdamse Universiteits-Vereniging reikt ieder jaar de AUV-alumnusprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. In 2016 wonnen Renée Frissen, Luana Carretto en Jacob Schaap. Hoe gaat het nu met de prijswinnaars van 2016?

 • Renée Frissen
  Renée Frissen

  Alumnus Renée Frissen won op 5 november de AUV-alumnusprijs voor belangrijke maatschappelijke initiatieven. Ze kreeg de prijs voor OpenEmbassy, een online helpdesk voor statushouders.

 • Jeroen Oerlemans
  Jeroen Oerlemans

  Jeroen Oerlemans liet als fotograaf de wereld zien. ‘Door de universiteit besefte ik dat de wereld aan mijn voeten lag’, zegt hij in 2011 in een interview in alumnimagazine SPUI. Hij kwam zondag 2 oktober 2016 om in Libië.