Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Illustere Alumni Event

Illustere Alumni Event

Op het jaarlijkse Illustere Alumni Event inspireren verschillende UvA-generaties elkaar. Tijdens persoonlijke ontmoetingen tussen talenten aan de UvA en illustere alumni, onder wie CEO’s, (oud) ministers, politici, mediakopstukken en boegbeelden uit de culturele en maatschappelijke sector, staan studeren en de toekomst centraal.

Het Illustere Alumni Event is ontstaan in 2017, toen onder het thema ‘Inspiring Generations’ het 385 -jarig bestaan van de UvA werd gevierd. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een nieuwe jaarlijkse traditie aan de UvA. Van 2017 tot 2019 hebben al meer dan 140 illustere alumni en talenten deelgenomen. De jongste deelnemer was 19 jaar en de oudste deelnemer 86 jaar.

Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat
Copyright: x
Beginnen in ’87 en dan niet meer loslaten. UvA! Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat

Illustere Alumni Event 2019

Op 30 november 2019 vond de derde editie van het Illustere Alumni Event plaats in de Agnietenkapel van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze editie mochten we oud-politicus Frits Bolkestein als oudste deelnemer verwelkomen. Verder namen onder meer Roger van Boxtel (voorzitter Raad van Bestuur van de Nederlandse Spoorwegen), Mariëlle Tweebeeke  (presentator Nieuwsuur) en alumnus Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) deel aan het evenement.

Hieronder vindt u de lijst met illustere alumni en talenten die aanwezig waren.

Mariëlle Tweebeeke, presentator Nieuwsuur
Copyright: -
Inspirerende avond! Nieuwe mensen, nieuwe inzichten. Veel dank! Mariëlle Tweebeeke, presentator Nieuwsuur

Alumnus en journalist Mariëlle Tweebeeke en student Thijs de Lange ontmoetten elkaar tijdens een speeddate in 2019. Samen blikken zij hierop terug.

Video-impressie Illustere Alumni Event

Video wordt geladen..

Tijdens het event van 2018 maakte Fred Weerman, decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen, deze impressie voor zijn FredVlog. Hij spreekt met initiator Mireille van der Meij (Director University Development), talent Roeland Voorbergen (student filosofie) en alumnus Doreen Boonekamp (directeur  Nederlands Filmfonds).