Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Boeken

Resultaten: 1 - 30 van 546
Resultaten: 1 - 30 van 546
 • Vier seizoenen in Damascus

  In maart 2018, als de oorlog in Syrië zijn achtste jaar ingaat, verhuist Fernande van Tets naar Damascus. Terwijl om haar heen het Syrische leger de laatste opstandige gebieden door middel van uithongering en bombardementen tot overgave dwingt, leeft zij als communicatiemedewerker voor de Verenigde Naties in de weelde van het Four Seasons Hotel, met de geheime dienst in de lobby.

 • Het allerkleinste. Een reis langs de bouwstenen van alles
  Het allerkleinste. Een reis langs de bouwstenen van alles

  Robbert Dijkgraaf en striptekenaar Dirk Ridder hebben de handen ineengeslagen. Het resultaat: een uniek beeldverhaal over de kleinste bouwstenen van de werkelijkheid.

 • Godinnen van de art nouveau
  Godinnen van de art nouveau

  Godinnen van de art nouveau werpt nieuw licht op de tijd rond 1900 en op de vraag hoe clichébeelden van de vrouw werden toegepast, op schilderijen, reclameposters en boekbanden, in spectaculaire sieraden en bijvoorbeeld als de mascotte van Rolls Royce, allemaal ontworpen door mannelijke én vrouwelijke kunstenaars.

 • Negentig
  Negentig

  Een trip down memory lane met verhalen over TMF, Winner Taco, Big Brother, GTST, cu2.nl, Nike Air Max, Paul van Loon, Party Animals en vele anderen

 • De partij dat ben ik
  De partij dat ben ik. De politieke beweging van Thierry Baudet

  Voor de ene stemmer is Thierry Baudet de verlosser, voor de ander een valse verleider. Maar hoe kon hij met Forum voor Democratie deze positie innemen?

 • Bayesian Thinking for Toddlers
  Bayesiaans Denken voor Peuters

  Bayesiaanse kansrekening is makkelijk, en kleuters doen het de hele tijd! Vanuit die gedachte schreef Eric-Jan Wagenmakers, hoogleraar psychologische methodenleer aan de Universiteit van Amsterdam, een kleuterboek over de toch vaak als complex ervaren Bayesiaanse statistiek.

 • Wensvogels
  Wensvogels

  Hans Dorrestijn portretteert zijn lievelingsvogels en wisselt deze af met herinneringen aan 'Baardmannetjes', het tv-programma dat hij samen met Nico de Haan maakte. En uiteraard last hij soms een sombere monoloog van zichzelf in.

 • De race tegen de schilpad
  De race tegen de schildpad

  De basis van de natuurkunde is het samenspel tussen een experiment en theorie, maar helaas is niet elk experiment echt uit te voeren. Wat is er dan nog te doen en welke creatieve oplossingen hebben beroemde natuurkundigen uit de geschiedenis gevonden? Daarover schrijft UvA-wetenschapper Marcel Vonk in zijn boek ‘De race tegen de schildpad'.

 • Maar waar kom je echt vandaan?

  De eerste vraag is altijd: waar kom je vandaan? Gevolgd door: maar waar kom je écht vandaan? Iedere Nederlander die er kennelijk niet Nederlands uitziet kent deze vragen. Wie hoort erbij in dit land en wie juist niet? En waarom is het gesprek hierover zo ongemakkelijk geworden en zelfs ontspoord?

 • Bloei
  Bloei

  In ‘Bloei’ vraagt Elske Doets zich af waarom de wereld maar blijft opkijken naar multinationals, grote banken, denktanks, politici en wereldleiders die economische groei heilig hebben verklaard.

 • Verliefd op Nederland
  Verliefd op Nederland

  De meest bijzondere plekken vind je dicht bij huis. Roëll de Ram, reisblogger en oprichtster van de populaire reisblog wearetravellers.nl, verzamelde tientallen plekken in Nederland die erom vragen om bezocht te worden. Het resultaat? Het prachtige reisinspiratieboek 'Verliefd op Nederland'.

 • Af(breken) op(ruimen) in(pakken)
  Af(breken) op(ruimen) in(pakken)

  Dit boek is de zevende poëziebundel van Peter van Lier. Als mensen om je heen oud worden of wegvallen, begin je noodgedwongen aan de moeizame zoektocht naar aanvaarding. De zee biedt in de gedichten van Peter van Lier daarvoor de juiste beelden aan.

 • Maurits

  In 'Maurits' schetst Isaäc Heertje aan de hand van het verhaal van zijn vader Maurits een beeld van de arbeidsverhoudingen in een groot concern in de 20e eeuw.

 • Een warm nest
  De ideale man 2 - Een warm nest

  In 'Een warm nest', het vervolg op 'De ideale man', neemt Mathilde Hoekstra je opnieuw mee in het leven van de pas gescheiden veertiger Evelien.

 • Openbaar Geheim Levensverhalen opgetekend door een bioloog
  Openbaar Geheim, Levensverhalen opgetekend door een bioloog

  Wie goed kijkt ziet overal in de natuur samenhang. Willem Beekman gidst je door de plantenwereld en het dierenrijk. Hij vertelt op aanstekelijke wijze over samenwerking tussen dieren, de ontwikkeling van organismen en dat wat ons als levende wezens met elkaar verbindt.

 • Naar het eind van de Amazone
  Naar het eind van de Amazone

  Pitou van Dijck neemt u mee op zijn enerverende tocht dwars door het Amazonegebied, van Bolivia tot Suriname. Op overtuigende en spannende wijze laat hij de lezer zien hoe het grootste woud ter wereld dreigt te verdwijnen.

 • Oorlog in onderzoek
  Oorlog in onderzoek, 75 jaar NIOD

  Dit boek laat de onderzoekers van het NIOD zelf aan het woord en beschrijft de complexiteit van de manier waarop we omgaan met de oorlog.

 • Winnen of verbinden
  Winnen of verbinden

  Winnen of verbinden. Het lijkt een tegenstelling te zijn, maar het uitgangspunt van dit boek van Susan Marletta Hart is juist dat ieder mens deze twee krachten in zich heeft.

 • Japan in honderd kleine stukjes
  Japan in honderd kleine stukjes

  Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japanverzameling bij. En die verzameling ziet nu voor het eerst het licht in dit prachtig vormgegeven boek.

 • Mijn moeders strijd
  Mijn moeders strijd

  In 'Mijn moeders strijd' beschrijft Murat Isik de onvermoede emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur, die geboren wordt in een conservatief dorp in Oost-Turkije en opgroeit in de kuststad Izmir.

 • Antropoloog gezocht
  Antropoloog gezocht

  In 'Antropoloog gezocht' geven drie antropologen een breed en inspirerend beeld van antropologen op de arbeidsmarkt.

 • Werk kan ook uit
  Werk kan ook uit

  Hoe houd je het hoofd koel te midden van alle drukte? Psycholoog Thijs Launspach (1988) leert je in dit boek om de stress in je werk en in je leven tegen te gaan.

 • Het recht van de snelste
  Het recht van de snelste

  Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moeten we op een knopje drukken als we de straat over willen steken? En hoe kan het dat we steeds sneller reizen, maar geen seconde eerder thuiskomen? 

 • Fantoomgroei
  Fantoomgroei

  Er is iets vreemds aan de hand. We waren nog nooit zo rijk als nu. Bedrijfswinsten, vermogens, pensioenpotten: naar bijna alle traditionele maatstaven leven we in uitzonderlijk welvarende tijden. Maar wie beter kijkt, ziet dat steeds minder mensen meedelen in al die welvaart. Ouderen moeten langer door tot hun pensioen. Jongeren hebben het voor het eerst minder goed dan hun ouders. En een woning is in veel steden ook voor de betere middenklasse onbetaalbaar. Zelfs wie zuinig leeft heeft een probleem: sparen kost binnenkort geld.

 • Natuurlijk Haarlem
  Natuurlijk Haarlem

  Begonnen als rubriek in de Haarlemse Stadsglossy, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig boek: Natuurlijk Haarlem.

 • De hamster in je brein
  De hamster in je brein

  Felix Kreier en Maarten Biezeveld, beiden kinderarts in Amsterdam, benoemen waarom het zo moeilijk is om na een korte, soms succesvolle afvalpoging, je gewicht ook echt verlaagd te houden. Aan de hand van de Hamster-Brein-Methode leggen ze uit hoe je het wél moet aanpakken.

 • De rat van Amsterdam
  De rat van Amsterdam

  In 'De rat van Amsterdam' vertelt de 42-jarige Ruben Katz vanuit een Nederlandse gevangeniscel over zijn leven.

 • Hoogbegaafde senioren
  Hoogbegaafde senioren

  Hoogbegaafdheid bij senioren wordt vaak niet herkend. Kennis over de kenmerken van hoogbegaafdheid en hoe daar adequaat mee om te gaan kan sterk bijdragen aan het welbevinden van deze groep. Dat is van groot belang voor zorgverleners die met ouderen werken.

 • In dienst van de Nazi's
  In dienst van de nazi’s

  'In dienst van de nazi’s' van Paul van de Water is een uniek boek over daders tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Jachthuis
  Jachthuis

  Na de dood van zijn moeder Elsie reist de achttienjarige Maxwell naar Suriname, het paradijs waar hij zijn eerste kinderjaren doorbracht. Zodra hij aankomt bij de rivier de Marowijne aan de grens met Frans-Guyana herinnert hij zich de dramatische overtocht die hij een paar jaar daarvoor samen met zijn ouders maakte.