Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De catalograaf

Een liefdesgeschiedenis

Diana Tjin vertelt het verhaal van een gepensioneerde catalograaf wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer hij ingaat op het aanbod van een verzamelaar om opnieuw aan de slag te gaan.

Edgar werkte decennialang als catalograaf bij de Universiteitsbibliotheek. Nu is het voor hem tijd om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Daar heeft hij geen zin in. Sterker nog, deze man van rust, regels en regelmaat ziet de oneindige hoeveelheid vrije tijd met angst tegemoet. Teveel tijd om na te denken over het huwelijk van zijn ouders, over zijn afkomst en identiteit, over de mensen die hij kwijt is geraakt, de liefdes die niet tot bloei kwamen... Als hij van een verzamelaar het aanbod krijgt opnieuw aan de slag te gaan, zet dat zijn leven op zijn kop.

Diana Tjin,  Klassieke taal- en letterkunde 1988,  is werkzaam als erfgoedcatalografe bij de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Ze debuteerde spraakmakend met de roman 'Het geheim van mevrouw Grünwald'. Ook haar coming of age-roman 'Een Bijlmerliedje' werd goed ontvangen. De catalograaf is haar derde roman. 

De catalograaf. Uitgeverij In de Knipscheer.