De zeven facultaire winnaars van de UvA-scriptieprijs 2022 zijn bekend. Zij werden door de leescommissies van de zeven deelnemende faculteiten genomineerd en winnen elk 1.000 euro. Ook dingen zij nog mee naar de hoofdprijs: 3.000 euro voor de allerbeste scriptie van de Universiteit van Amsterdam in studiejaar 2021-2022. De prijzen worden uitgereikt op dinsdag 28 juni 2022 om 17.30 uur in SPUI25.

Dit zijn de facultaire winnaars:

Declan Blom namens Economie & Bedrijfskunde met zijn scriptie getiteld: Building a supervised prediction model for case law on the at arm’s length determination of loans.

Ahsan Hussain namens de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA) met zijn scriptie getiteld: Effect of a sodium hypochlorite mouthwash on plaque and clinical parameters of periodontal disease - a systematic review.

Oliviero Nardi namens de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica met zijn scriptie getiteld: A Graph-Based Algorithm for the Automated Justification of Collective Decisions.

Jelmer Savelkoel namens de Faculteit der Geneeskunde (UMC) met zijn scriptie getiteld: A call to action: time to recognise melioidosis as a neglected tropical disease.

Philip Schreurs namens de Faculteit der Rechtsgeleerdheid met zijn scriptie getiteld: De platformisering van de podcast. Een onderzoek naar het waarborgen van diversiteit op podcastplatformen.

Flavia Togni namens de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen met haar scriptie getiteld: Long-Awaited Reparations: A Study on World War II Forced Labour Survivors’ Experiences with the EVZ Compensation Programme.

Jacob Tucker namens de Faculteit der Geesteswetenschappen met zijn scriptie getiteld: Excavating the Bass: A Critical Historiography of UK Dance Music.