Switch to English

Zaterdag 5 juni 2021 is tijdens het festival UvA Open de UvA-scriptieprijs 2021 uitgereikt door prof. dr. Han van Dissel. Lotte Mertens nam de felbegeerde prijs in ontvangst.

Lotte Mertens winnaar Scriptieprijs 2021

Winnares

Dit jaar droegen zes faculteiten studenten voor. Lotte Mertens werd genomineerd door de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Ze veroverde de titel met haar scriptie ‘Spontaneous Unitary Violations and Effective Non-linearity in Relation to Quantum State Reduction’. Kort samengevat gaat haar scriptie over het onderzoek naar de transitie van de kwantummechanica op allerkleinste schaal naar de grotere wereld om ons heen.

Uitreiking

Prof. dr. Han van Dissel, decaan van de faculteit Economie en Bedrijfskunde, was de juryvoorzitter en reikte de UvA-scriptieprijs uit. Prof. dr. Geert ten Dam en Anna Gimbrère waren bij de feestelijke uitreiking aanwezig.

Over de UvA-scriptieprijs

De UvA-scriptieprijswedstrijd wordt jaarlijks door Bureau Alumnirelaties & Universiteitsfonds georganiseerd. Elk jaar dingen honderden talentvolle studenten mee naar de prijs. De decanen van de faculteiten kiezen de faculteitswinnaars. Van de finalisten wint één student de felbegeerde prijs.

Uitreiking Scriptieprijs 2021