EN uva.nl

Uit 31 ingezonden projecten waar maatschappelijk betrokken UvA-alumni zich voor inzetten, heeft de jury acht projecten genomineerd voor de AUV-alumnusprijs. De genomineerden maken kans op de juryprijs en de publieksprijs. De prijzen worden uitgereikt op de AUV-dag op zaterdag 2 november.

De jury heeft bij het vaststellen van de nominaties onder meer gekeken naar originaliteit, maatschappelijke relevantie en impact, maar ook naar de toekomstbestendigheid van het project en de mate waarin het project aanmoediging nodig heeft. Onder leiding van juryvoorzitter Benjamin Gomes Caixinha Knaff zijn uiteindelijk tien alumni met acht projecten genomineerd.

De projecten spelen zich af van Amsterdam-Oost tot Honduras en Zimbabwe. De genomineerden pitchen hun project op de AUV-dag van zaterdag 2 november.

De genomineerden zijn, op alfabetische volgorde:

Ruud Goedknegt plant met Stichting Barbarugo bamboe op de Ghanese savanne. Zo herstelt de natuur en groeien grondstoffen voor bouwmaterialen. Het project biedt werklozen een betere toekomst.
www.barbarugo.org

Erik van Halewijn geeft via StudieHub scholieren uit Amsterdam-Oost gratis huiswerkbegeleiding en leertechnieken. Het project verbindt de stad met de universiteit en vermindert de kansenongelijkheid.
www.studiehub.com

Vivian Hemmelder en Rasila Hoek combineren met Gek van ggz hun eigen ervaringen als patiënt in de ggz met hun analytische vaardigheden. Zij ontwikkelen concrete oplossingen om de ggz stukje bij beetje te verbeteren.
www.gekvanggz.com

Alexandra den Hond zorgt met Tight-Knit Syria dat gevluchte Syrische vrouwen met traditionele handwerkvaardigheden inkomsten generen. Dit bevordert hun zelfstandigheid en psychologisch welzijn en straalt door op hun omgeving.
www.tightknitsyria.com

Stefano Levanto richt zich via een open science benadering met Meds4Kids op de ontwikkeling van betaalbare medicijnen voor kinderen met Diffuse Intrinsic Pontine Glioma, een zeer agressieve vorm van hersenkanker.
www.m4kpharma.com

Antonia McGrath en Lisa van Holsteijn geven met educate. arme Honduras jongeren kans om via onderwijs en opleiding hoger op te komen. Zo verbetert hun maatschappelijke en sociale positie.
www.educate-ngo.com

Renata Sagatauske brengt met het project Miesto Laboratorija via een green community education center duurzame stadsideeën en milieuvriendelijke initiatieven samen en draagt zo bij aan een duurzame levensstijl voor bewoners van Vilnius.
www.miestolaboratorija.lt

Jacqueline Tizora verspreidt via ZIMBO fietsen onder de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van Zimbabwe. Door niet meer van openbaar vervoer afhankelijk te zijn kunnen zij economisch en sociaal voor zichzelf opkomen.

Lees meer over de AUV-dag