EN uva.nl

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs, die een extra bekroning is op het universitaire diploma, wordt uitgereikt op de Universiteitsdag op zaterdag 4 april 2020.

Masterstudenten die zijn afgestudeerd tussen 1 april 2019 en 1 februari 2020 én een 8,5 of hoger hebben gehaald voor hun scriptie kunnen deelnemen aan de UvA-scriptieprijs 2020. De jury beoordeelt de inzendingen op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit.

‘Het beoordelen van de inzendingen is elk jaar veel werk maar zeker geen straf’, zegt juryvoorzitter Fred Weerman. ‘Het is een genoegen om kennis te nemen van interessante, originele, goed onderzochte en mooi verwoorde bevindingen van studenten over de meest uiteenlopende onderwerpen. De breedte van de wetenschapsgebieden van de UvA komt ook tot uiting in de scripties. Daarom lijkt het soms misschien of we appels met peren vergelijken, maar de jury kan daar goed mee overweg en is doorgaans zeer eensgezind.’

Alumnus Informatierecht Jan van Vegchel won de UvA-scriptieprijs 2019 (Foto Monique Kooijmans)

Vorig jaar won alumnus Informatierecht Jan van Vegchel de UvA-scriptieprijs. Zijn scriptie werd door de jury beoordeeld als beste uit 110 inzendingen. In de met een 9 beoordeelde scriptie vraagt Van Veghel zich af of introductie van een recht van antwoord in Nederland zinvol en misschien zelfs noodzakelijk is. Van Vegchel schreef volgens de jury een sterke, maatschappelijk relevante en actuele scriptie.

De winnaar van de UvA-scriptieprijs 2020 wordt bekendgemaakt tijdens de Universiteitsdag op zaterdag 4 april 2020. De winnaar ontvangt 3.000 euro, de overige facultaire winnaars ontvangen ieder 1.000 euro.

Meer informatie over de UvA-scriptieprijs, het reglement en het aanmeldformulier