Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De Kring Andragologie richt zich met deze reeks van tien masterclasses op professionals die te maken hebben met complexe maatschappelijke problemen. Deze problemen kunnen efficiënter, transparanter en beter worden opgelost met behulp van de kennis van het vakgebied Methodologie van Complexe Maatschappelijke Problemen.

Kerngegevens van evenement Maatschappelijke Complexiteit: politiek beleid voor veranderingsperspectief
Startdatum 12 januari 2022
Einddatum 25 mei 2022

In een viertal theorie bijeenkomsten krijgt u direct de gelegenheid om een eigen complex maatschappelijk probleem in te brengen en te analyseren. In het tweede, praktische, gedeelte van de cursus van zes dagdelen wordt ingegaan op een hedendaags complex maatschappelijk probleem om onder meer met behulp van een simulatiemodel tot een dieper inzicht in de problematiek te komen.

Docenten

De masterclass wordt verzorgd door prof. dr. Dorien DeTombe en dr. Cor van Dijkum. DeTombe is de grondlegger van het vakgebied Methodologie van Maatschappelijke Complexiteit. Van Dijkum studeerde naast Andragologie Wis- en Natuurkunde. In de masterclass is tevens ruimte voor gastsprekers, afhankelijk van de leerbehoefte van de deelnemers.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor:

  • Maatschappij- en gedragswetenschappers, in het bijzonder sociaal wetenschappers als andragologen, politicologen, sociologen, economen, bedrijfskundigen. 
  • Professionals in de praktijk, beleidsmakers, managers op het gebied van gezondheidszorg, maatschappelijke hulpverlening, landbouw, infrastructuur, onderwijs en veiligheid.

De masterclass richt zich op zowel uitvoerende professionals als managers en beleidsmakers.

Aanmelden en meer informatie

Voor vragen neem contact op met de alumnikring Andragologie.