Veranderwoede

Zeven filosofische colleges met Hans Achterhuis en Nico Koning

04apr2019 18.00 - 21.00

Evenement

De Kring Andragologie organiseert met Hans Achterhuis en Nico Koning een filosofische collegereeks. Denk mee over het omgaan met emoties zoals angst, woede en afkeer. Deze emoties worden vaak negatief beoordeeld, maar kunnen ook een positieve veranderkracht hebben. In deze colleges draait het om kritische weging van verandermotieven. We zien vaak veranderdrift met een zakelijke achtergrond, maar er is ook een door emotie gedreven veranderdrang, in het bijzonder een woedende wil tot verandering. In de colleges worden instrumenten aangereikt om de emoties achter veranderwil te onderkennen, te toetsen en te hanteren. Tot en met 25 april.

Veranderwoede

Deze collegereeks is voor iedereen die mee wil denken en/of iets nieuws wil horen over drijfveren achter veranderingen. En iedereen die die drijfveren wil begrijpen en mogelijk enigermate beïnvloeden - als burger en/of als ’veranderkundige’. Eigenlijk voor iedereen die vindt dat er echt iets moet veranderen.

Data: donderdag 4 en 25 april 2019.

Docenten

De filosofiereeks Veranderwoede wordt gegeven door Hans Achterhuis en Nico Koning.

Hans Achterhuis is emeritus hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Twente. Hij is vooral bekend als sociaal filosoof die zich laat horen in maatschappelijke discussies, met als centrale thema’s welzijnswerk, utopie, technologie en geweld. Van 2011-2103 was hij (de eerste) Denker des Vaderlands. 

Nico Koning is andragoloog. Hij doceerde filosofie en ethiek aan de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Daar gaf bij ook trainingen in het leiden van socratische gesprekken. Hij levert bijdragen aan het publieke debat op het gebied van sociale vraagstukken. 

Locatie

Universiteit van Amsterdam, Roeterseilandcampus (goed bereikbaar met openbaar vervoer)

Kosten

Prijs voor de gehele reeks: € 540,-.
Leden van de Amsterdamse Universiteits Vereniging en de Kring Andragologie: € 490,-. 
Studenten studieverenigingen speciale prijs (enkele plaatsen).

Meer informatie

Voor meer informatie, o.a. over betaling, zie het programma in het downloadbare pdf-bestand. Meer vragen? Neem dan contact op via andragologie@uva.nl.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds