Summerschool - Belangwekkende denkers en boeken

In dialoog met Belangwekkende denkers en boeken en thema’s voor de moderne tijd

22aug2019 27aug2019

Evenement

Kring Andragologie organiseert een summerschool van tien bijeenkomsten rond het gedachtegoed van belangrijke denkers.

Elk boek of thema wordt ingeleid door een spreker die zich diepgaand in het betreffende thema heeft verdiept en dit ook gebruikt in zijn of haar eigen werk-  en denkproces. Voor deelnemers is het niet noodzakelijk de betreffende boeken of denkers al te kennen.

Voor wie?

Belangrijk gedachtegoed voor: onderzoekers, beleidsmakers,  klimaatdenkers, consultants en adviseurs, conflictbemiddelaars, intermediairs, vertrouwenspersonen, mediators, bestuurders van bedrijven, gemeenten en organisaties, vakbondsbestuurders, managers en leidinggevenden, werkers in de gezondheidszorg, rechters en magistraten, politie, advocaten, schuldregelaars, deurwaarders, bewindvoerders, docenten, pedagogen, andragogen en sociaal werkers.

Docenten

De inleiders zijn filosofen, onderzoekers of consultants met verschillende achtergronden en van verschillende generaties.
Een gevarieerd aanbod met veel verschillende invalshoeken en een diversiteit aan inleiders.

De sprekers zullen het betreffende boek of thema inleiden waarna wij met elkaar in gesprek gaan over wat deze invalshoek biedt  voor het begrijpen van de huidige tijd. Welke handelingsperspectieven of mogelijkheden zijn er aan te ontlenen die ieder op zijn/haar eigen praktijk zou kunnen toepassen?

De volgende thema’s en boeken komen aan de orde.

• Nico Koning over Yuval Noah Harari: Sapiens (en verbindingen naar latere boeken)
  • Hans Achterhuis over Hannah Arendt: De menselijke conditie
  • Jeroen Oomen & Wytske Versteeg over Amitav Ghosh: The Great Derangement
  • Huib Wursten over Mensenrechten: Belangrijke verworvenheid of culturele splijtzwam?
  • Faridah Azimullah over Edward Said: Orientalism
  • Nico Koning: over Het Gilgamesj-epos (het oudste geschreven verhaal)
  • Stijn Sieckelinck over Achterhuis/Koning: De kunst van het vreedzaam vechten
  • Jeroen Oomen & Wytske Versteeg over Verbeelde gemeenschappen van Benedict Anderson in combinatie met Why Liberalism Failed (Patrick Deneen) en Tijd van woede (Pankaj Mishra)
  • Hans Achterhuis over Bruno Latour: Oog in oog met Gaia en Waar kunnen we landen?
  • Gertie Blaauwendraad over Joke Hermsen: Het tij keren

U kunt kiezen voor losse onderdelen of zich inschrijven voor het volledige programma.

Standaardtarief:
50 euro per bijeenkomst,
350 euro Passepartout voor de gehele summerschool van 10 dagdelen
200 euro Passepartout voor 5 dagdelen naar keuze

Leden van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging krijgen korting en betalen
40 euro per bijeenkomst,
300 euro Passepartout voor de gehele summerschool van 10 dagdelen
170 euro Passepartout voor 5 dagdelen naar keuze

Studenten
15 euro per bijeenkomst,
100 euro Passepartout voor de gehele summerschool van 10 dagdelen
50 euro Passepartout voor 5 dagdelen naar keuze

Universiteit van Amsterdam, Roeterseilandcampus, zaal: n.n.b.

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Meer informatie

Voor meer informatie, o.a. over betaling, zie het programma in het downloadbare pdf-bestand. Meer vragen? Neem dan contact op via andragologie@uva.nl.