Masterclass Ontwikkelen van eigenaarschap

Een andragologische benadering van coaching

18jan2019 10.00 - 14.30

Evenement

Kring Andragologie organiseert een masterclass over het ontwikkelen van eigenaarschap bij medewerkers. Speciaal voor managers, HR-medewerkers en coaches die merken dat het verhogen van eigenaarschap niet vanzelf gaat. Acht bijeenkomsten, tot en met februari 2019.

Leidinggevenden en bestuurders verwachten meer dan vroeger initiatief, resultaatverant-woordelijkheid en zelfregie van medewerkers in het organiseren van het eigen werk. Managers, HR-medewerkers, coaches en opleiders zitten met vragen. Hoe ontwikkeling van eigenaarschap te stimuleren in een complexe, steeds wijzigende context? Wat houdt de ontwikkeling van eigenaarschap bij medewerkers in en hoe kunnen leidinggevenden, opleiders en begeleiders deze ontwikkeling faciliteren en ondersteunen? Hoe de fricties die onvermijdelijk aanwezig zijn in dergelijke situaties in goede banen te  leiden? Deze masterclass helpt professionals om hierover onderzoek te doen en nieuwe richtlijnen van aanpak te vinden.

Docenten

Rudy Vandamme (1958) is doctor in de psychologie. Hij is zelfstandig onderzoeker, methodiekontwikkelaar en leraar. Op basis van zijn studies psychologie, filosofie, antropologie en NLP formuleert hij methodiek die leidinggevenden en begeleidingskundigen kunnen inzetten bij team-, organisatie- en maatschappijontwikkeling. 

Marcel van Eck MSW (1972) heeft jarenlang ervaring als consulent, jeugd- en gezinshulpverlener, projectleider, coördinator, trainer en als coach van cliënten, gezinnen,  professionals en teams van professionals. In verscheidene functies heeft hij ruime en gedegen kennis en ervaring opgedaan in (team)coaching en organisatieontwikkeling waarbij het verwerven van eigenaarschap steeds een belangrijke pijler was.

Kosten

€ 1.250 = standaardprijs, inclusief lunch en de twee bijbehorende boeken.
€ 1.000 = prijs voor leden van de Kring Andragologie en AUV-leden, inclusief lunch en de twee bijbehorende boeken.

Bij deze masterclass horen twee boeken. De boeken zijn bij de cursusprijs inbegrepen en worden van tevoren per post verstuurd. 

  • Vandamme, R. (2017). Zinzoekers. De kracht van radicale authenticiteit. Gent: CoachingBooks.net 
  • Vandamme, R. (2016). Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen van teams. De Ontwikkelcirkel als leidraad. Gent: CoachingBooks.net 

Bij inschrijving zullen ook digitaal artikelen ter beschikking gesteld worden die vooraf kunnen worden gelezen.  

Data

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten (modules) op vrijdagen van 10:00 - 14:30 uur, inclusief lunch.

2018: 12 okt, 02, 16 en 30 nov en 14 dec
2019: 18 jan, 01 en 15 feb 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds