De alumnikringen Andragologie, Bio-medische wetenschappen, Kunstgeschiedenis en Psychologie organiseren een Alumni Talks. Tijdens de bijeenkomst gaan we met betrokken alumni in debat over de verduurzaming van de stad Amsterdam. Dit doen we vanuit de wetenschap en verbeeldingskracht van kunst.

Kerngegevens van evenement De groene stad: Amsterdam
Datum 19 mei 2022
Tijd 19:00 -22:00

Net zoals andere grote steden in Europa is Amsterdam bezig met de verduurzaming van de stad. In samenwerking met de regio is daar een projectorganisatie voor opgericht: de Metropool Regio Amsterdam. Daarbij is de vergroening van de stad een belangrijk thema. Maar met voornemens en een opgetuigde ambtelijke organisatie red je het niet alleen. De vraag is hoe je met alle betrokkenen de groene stad van de toekomst creëert. Daar is onderzoek en deskundigheid op allerlei gebieden en in verschillende disciplines voor nodig.

Tijdens deze Alumni Talk gaan we met alumni in debat hierover die betrokken zijn bij de verduurzaming van Amsterdam. De betrokken alumni:

• Annemie Ploeger (UvA): Ze vraagt zich vanuit psychologie af welke (stads)omgeving voor de moderne mens leefbaar en duurzaam is, gegeven diens evolutionaire ontwikkelingsgeschiedenis.
  • Jannes Willems: Hij is van de programmagroep UvA Urban Planning en maakt in dat kader samen met collega's en bewoners ontwerpen voor een grachtengordel van de toekomst die leefbaar, groen en duurzaam is.
  • Birthe Leemeijer: Als kunstenaar zet ze haar verbeeldingskracht, geïnspireerd door de natuur, in voor het groen en duurzaam maken van stedelijke omgevingen.

Kosten en aanmelden

Het programma wordt georganiseerd door de alumnikringen Andragologie, Bio-medische wetenschappen, Kunstgeschiedenis en Psychologie van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) en is toegankelijk voor alle belangstellenden.

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 19 mei van 19.00 tot 22.00 uur in Mediamatic, Dijksgracht 6, Amsterdam. Hebt u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de Amsterdamse Universiteits-Vereniging via auv@uva.nl.