Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In de interdisciplinaire AUV-serie Alumni Talks organiseren de kringen Engelse taal en cultuur, Europese studies, Amsterdams Netwerk Cultureel Antropologen en de Kring Amsterdamse Economen een bijeenkomst rondom het thema 'Brexit'.

Detail Summary
Datum 26 november 2019
Tijd 19:30 - 21:00
Banksy art Brexit
Copyright: Flicker CC

Super Saturday, Super Tuesday: de parlementaire vergaderingen in Londen krijgen steeds hoogdravender titels. En ondertussen bijten de elkaar opvolgende premiers hun tanden stuk op de artikel 50-procedure. Afgelopen week kreeg het Verenigd Koninkrijk voor de derde keer uitstel voor vertrek uit de Europese Unie. Wanneer zal het er nu echt van gaan komen?

In de serie Alumni Talks organiseren de alumnikringen Engelse taal en cultuur, Europese studies, Amsterdams Netwerk Cultureel Antropologen en Amsterdamse Economen een avond over de Brexit vanuit diverse invalshoeken. Sprekers Menno Spiering, Floor Plikaar en Lyne Biewinga bezien en bevragen de aanstaande Brexit kijkend naar de invloed van de Britse media, de historisch-culturele achtergronden, en de economische gevolgen. Wat is de herkomst van de Britse euroscepsis, is er kans dat de Brexit nog gestopt wordt, en zo niet, wat zijn dan de verwachte effecten?

De toegang is gratis.

Over de sprekers

Floor Plikaar
Floor Plikaar studeerde antropologie met een Midden-Oosten specialisatie en is sinds 2003 medeoprichter van en uitgever bij Home Academy Publishers. Home Academy geeft hoorcolleges uit in digitale vorm en heeft als doel het verspreiden van wetenschappelijke kennis onder een breed publiek. Floor heeft in België en Nederland lezingen gegeven over de Brexit.

Menno Spiering
Menno Spiering is docent Moderne Europese letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op de verhouding tussen Groot-Brittannië en Europa, met speciale aandacht voor de cultuur-historische context. Hij publiceerde onder meer A Cultural History of British Euroscepticism (2015).

Lyne Biewinga 
Lyne Biewinga is Director Partnerships van de NBCC, de Netherlands British Chamber of Commerce in Den Haag. De NBCC is een bilaterale non-profitorganisatie gericht op groei van de Engels-Nederlandse handel en investeringen. Lyne is campagneleider van het NBCC Brexit Forum, en vertegenwoordigt de belangen van het Brits-Nederlandse zakenleven bij de Brexit-onderhandelaars.

Locatie

Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam