Universiteitsdag

15jun2019

Evenement

De Universiteitsdag is hét jaarlijkse evenement voor alumni en medewerkers van de universiteit. In lezingen, debatten en rondleidingen gaan wetenschappers in op thema’s die Nederland bezighouden.

Alumni op de Universiteitsdag

Julia Noordegraaf, hoogleraar Digitaal erfgoed, laat in de openingslezing zien hoe het interdisciplinaire project ‘Amsterdam Time Machine’ een schat aan data samenvoegt tot een virtuele tijdmachine om de geschiedenis van de stad te verkennen. Verder zijn er lezingen en debatten over kunstmatige intelligentie, de bereiding van eigen medicijnen door de apotheek van het Amsterdam UMC en de legalisering van xtc. Abdelkader Benali, Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, presenteert de uitreiking van de UvA-scriptieprijs.

Kinderprogramma

Om kinderen vast te laten kennismaken met de wetenschap zijn ook zij van harte welkom. Voor basisschoolleerlingen is er een programma met onder meer een spreekuur voor knuffels, een workshop forensisch onderzoek en het digitale archeologielab met 3D-scanners en drones. Nieuw dit jaar is een programma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs met een masterclass kunstmatige intelligentie en een oefenrechtbank.

De Universiteitsdag vindt plaats op de Roeterseilandcampus.