Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Personalia

Overzicht van prijzen, nieuwe functies en andere ontwikkelingen rond alumni en wetenschappers van de UvA. Voor de personalia maakt de redactie dankbaar gebruik van uiteenlopende bronnen. Uw eigen tips zijn welkom via alumnicommunicatie@uva.nl.

Editie oktober 2022

Noor Abdulhussain e.a.
promotie Sciences 2022, ontvangt net als Lotte Schreuders, Chemistry (joint degree) 2020, en Mimi den Uijl, Chemistry (joint degree) 2018, de KNCV Van Marumpenning 2022 van de Koninklijke Nederlandse Scheikunde Vereniging (KNCV). De Sisters in Science ontvangen de prijs vanwege de manier waarop ze hun persoonlijke ervaring inzetten om iets te laten zien over hun onderzoek en werkzaamheden. Ze laten ook zien wat het betekent om een vrouwelijke wetenschapper in de chemie te zijn, waarbij ze de minder mooie kanten niet onderbelicht laten.

Caroline van Alphen
is benoemd tot nieuwe voorzitter van het bestuur van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) van de Universiteit van Amsterdam.

Sible Andringa
is benoemd tot hoogleraar Didactiek van de tweedetaalverwerving aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Jan Aten
universitair docent Pathologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam, is benoemd tot UvA Docent van het Jaar 2022.

Dimitris Bouris
universitair docent Transnational Configurations, Conflict and Governance, heeft een Jean Monnet Chair toegekend gekregen, met als aandachtsgebied de EU als mondiale actor.

Tessel Bouwens
promotie Sciences 2021, neemt Dick Stufkens Prijs 2022 in ontvangst voor haar proefschrift Pseudorotaxane Strategies for Guiding Self-Assembly and the Application of Molecular Machinery in Photoelectrochemical Devices.

Harro Bouwmeester
hoogleraar bij Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) van de Universiteit van Amsterdam, ontvangt een door de European Research Counsil (ERC) gefinancierde Proof of Concept beurs voor het project LGSMAIZE. Met deze subsidie zal Bouwmeester testen of het mogelijk is om Afrikaanse maïssoorten genetisch te modificeren om ze resistent te maken voor de parasitaire plan Striga.

Feike Dietz
is benoemd tot hoogleraar Mondiale dynamiek van de Nederlandse letterkunde aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Iris van Domselaar
is benoemd tot hoogleraar Rechtsfilosofie en beroepsethiek voor juristen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Erik Garnett
bijzonder hoogleraar bij het Institute of Physics (IoP) bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, ontvangt de KNCV Gouden Medaille van de Koninklijke Nederlandse Scheikunde Vereniging (KNCV).

William Gosling
is benoemd tot hoogleraar Paleo-ecologie en biogeografie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam.

Larissa Hoogsteder
is benoemd tot bijzonder hoogleraar Forensische orthopedagogische diagnostiek en behandeling aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Elisabeth Jäckel
promovendus bij de sectie Leadership & Management van Economie & Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam, is de winnaar van de UvA-voorronde van de internationale Three Minute Thesis (3MT®)-pitchwedstrijd.

Katarina Jerković-Cosić
is benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke gezondheid en mondzorg aan de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA) van de Universiteit van Amsterdam.

Nadja Jungmann
is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht op de Bregstein-leerstoel aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Arno Kourula
is benoemd tot hoogleraar Business and Sustainability aan de UvA Amsterdam Business School (ABS). Daarnaast is hij sinds 1 september medesectiehoofd van Strategy & International Business.

Anniek de Ruijter
is benoemd tot hoogleraar Gezondheidsrecht en -beleid aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

 

Ko de Ruyter
is benoemd tot hoogleraar Responsible Marketing Strategy aan de UvA Amsterdam Business School (ABS).

Paul Smeets
is benoemd tot hoogleraar Sustainable Finance aan de UvA Amsterdam Business School (ABS).

Andrea Wiegman e.a.
is, net als Maxime Hallatu en Casper Vuurmans, toegetreden als nieuwe bestuursleden in het bestuur van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) van de Universiteit van Amsterdam.