Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Kopie diploma nodig of diploma kwijt?

De afdeling Documentaire informatievoorziening (DIV) van de UvA kan je aan een gewaarmerkte kopie van je diploma en cijferlijst helpen. Als je je diploma kwijt bent, kun je een extract of gewaarmerkte kopie uit het examenregister aanvragen. Ook kan de DIV een verklaring van afstuderen of inschrijving afgeven.

rijksoverheid.nl

In verband met de sluiting van enkele gebouwen kan het op dit moment wat langer duren voordat je kopie diploma/cijferlijst/verklaring gereed is.

De DIV beoordeelt en verwerkt de aanvraag van documenten. Licht je aanvraag zo volledig mogelijk toe. De verwerking van de aanvraag duurt gemiddeld twee weken. Aan deze dienst zijn geen kosten verbonden.

NB: de registers tot ongeveer 1965 (datum/jaar verschilt per opleiding) zijn naar het Stadsarchief overgebracht en daar te raadplegen.

Kopie diploma of cijferlijst nodig

Als je in het bezit bent van je originele diploma en cijferlijst, kun je hiervan een gewaarmerkte kopie opvragen. Mocht je een Nederlandse cijferlijst hebben en een Engelstalige cijferlijst nodig hebben, dan dien je zelf een vertaling aan te leveren. Je kunt de vakken vertalen met behulp van de vertaallijst van Nuffic.

Vul het onderstaande formulier in en voeg een scan van je diploma of cijferlijst en je legitimatiebewijs bij. Je kunt ook met je diploma of cijferlijst en je legitimatiebewijs naar de Student Service Desk gaan, dan wordt de kopie ter plekke gemaakt. 

Diploma of cijferlijst kwijt

Als je je diploma kwijt bent, kun je een extract of gewaarmerkte kopie uit het examenregister aanvragen. Het diploma wordt eenmalig uitgereikt, maar het extract geldt ook als een officieel bewijs van afstuderen. 

Wanneer je je cijferlijst niet meer hebt, én na 1995 bent afgestudeerd, kun je een gewaarmerkte uitdraai van je cijferlijst ontvangen. Helaas zijn de lijsten vaak incompleet. 

Vul het onderstaande formulier in en voeg een scan van je legitimatiebewijs bij. 

Ook is het mogelijk een digitaal uittreksel uit het diplomaregister van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) op te vragen. Deze service wordt door DUO gratis verzorgd. 

Verklaring van afstuderen of inschrijving nodig

In sommige situaties kan een (aanvullende) verklaring van afstuderen gewenst zijn: 

  • een (kopie van je) diploma of extract uit het examenregister is niet beschikbaar; 
  • een anderstalig document is nodig;
  • een kopie van je diploma of een kopie uit het examenregister is om een andere reden niet toereikend, bijvoorbeeld bij een visumaanvraag.

Mocht je een verklaring van inschrijving nodig hebben, bijvoorbeeld in het kader van een pensioenaanvraag, dan kun je het formulier ook gebruiken.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de DIV: 
T: +31 (0) 20 525 2756 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) E: baliediv@uva.nl

Bezoekadres: 

Maagdenhuis, 3e etage (kamer 3.22) 
Spui 21
1012 WX Amsterdam