Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Universiteitsdag

24 september 2022

Duik in de wereld van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en waan je weer even student. De Universiteitsdag is dé dag waarop de UvA haar poorten opent voor een feestelijk evenement voor alumni, medewerkers en andere relaties. Het wordt een dag vol inspirerende sessies. Ben jij er ook bij?

De invloed van media en communicatie op de keuzes die we ons leven lang elke dag maken is het belangrijkste onderwerp van de Universiteitsdag 2022. Die invloed op kleine en grote, bewuste en onbewuste keuzes is groot – óók op de manier waarop we omgaan met de consequenties van onze keuzes.

Daarom brengen we op zaterdag 24 september verschillende perspectieven op dit thema samen in een krachtig programma met onder meer Anita Elberse (professor of Business Administration aan Harvard Business School, auteur van het boek Blockbusters: Hit-making, Risk-taking, and the Big Business of Entertainment, en UvA-alumnus) en Marcel Levi (voorzitter NWO, UvA-hoogleraar en UvA-alumnus).

In de aanloop naar de Universiteitsdag wordt het programma bekendgemaakt.

Sprekers voor de failure sessie

Tijdens de Universiteitsdag organiseren wij een zogeheten failure sessie. Alumni van de UvA delen hun verhalen over mislukkingen in hun carrière, die hen op den duur sterker hebben gemaakt. Heb jij ervaring met mislukking(en) die je graag zou willen delen, zodat anderen van jouw verhaal kunnen leren? Stuur dan een mail naar alumni@uva.nl en beschrijf in een paar zinnen jouw verhaal over falen. Misschien word jij wel een van onze sprekers op 24 september.

Extra informatie:

  • De failure sessie is in het Engels.
  • Voordat je op 24 september het podium opgaat, krijg je een training in storytelling.