Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UvA-scriptieprijs 2022

UvA-scriptieprijs

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs is een extra bekroning op het universitaire diploma.

UvA-scriptieprijs 2022 

De winnaar van de UvA-scriptieprijs 2022 wordt bekendgemaakt op dinsdag 28 juni om 17.30 uur in SPUI25. De presentatie van de uitreiking is in handen van Anna Gimbrère: wetenschapsjournalist, presentatrice en alumnus Theoretische natuurkunde aan de UvA. De winnaar ontvangt 3.000 euro, de overige facultaire winnaars ontvangen ieder 1.000 euro. Bekijk de facultaire winnaars hier.

De inzendtermijn voor de UvA-scriptieprijs 2022 is gesloten.

De jury beoordeelt de inzendingen op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit. ‘Het beoordelen van de inzendingen is elk jaar veel werk maar zeker geen straf’, zegt Fred Weerman, juryvoorzitter voor de UvA-scriptieprijs 2020. ‘Het is een genoegen om kennis te nemen van interessante, originele, goed onderzochte en mooi verwoorde bevindingen van studenten over de meest uiteenlopende onderwerpen. De breedte van de wetenschapsgebieden van de UvA komt ook tot uiting in de scripties. Daarom lijkt het soms misschien of we appels met peren vergelijken, maar de jury kan daar goed mee overweg en is doorgaans zeer eensgezind.’

Lotte Mertens

In 2021 ging de UvA-scriptieprijs naar Lotte Mertens (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica) voor haar scriptie Spontaneous Unitary Violations and Effective Non-linearity in Relation to Quantum State Reduction.