Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UvA-scriptieprijs

UvA-scriptieprijs

De beste en origineelste aan de UvA geschreven masterscriptie wordt elk jaar beloond met de UvA-scriptieprijs. Deze prijs is een extra bekroning op het universitaire diploma.

Oliviero Nardi (l) en Jelmer Savelkoel

UvA-scriptieprijs 2022 

De winnaars van de UvA-scriptieprijs 2022 werden bekendgemaakt op dinsdag 28 juni. Bij hoge uitzondering koos de jury dit jaar namelijk voor twee winnaars: Oliviero Nardi en Jelmer Savelkoel.

De winnaars ontvangen 3.000 euro, de overige facultaire winnaars ontvangen ieder 1.000 euro. Masterstudenten die waren afgestudeerd tussen 1 februari 2021 en 1 februari 2022 én een 8,5 of hoger hadden gehaald voor hun scriptie konden deelnemen aan de UvA-scriptieprijs 2022.

De inzendtermijn voor de UvA-scriptieprijs 2022 is gesloten.

De jury beoordeelde de inzendingen op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit. ‘Het beoordelen van de inzendingen is elk jaar veel werk maar zeker geen straf’, zegt Fred Weerman, juryvoorzitter voor de UvA-scriptieprijs 2020. ‘Het is een genoegen om kennis te nemen van interessante, originele, goed onderzochte en mooi verwoorde bevindingen van studenten over de meest uiteenlopende onderwerpen. De breedte van de wetenschapsgebieden van de UvA komt ook tot uiting in de scripties. Daarom lijkt het soms misschien of we appels met peren vergelijken, maar de jury kan daar goed mee overweg en is doorgaans zeer eensgezind.’

Winnaars 2022

De UvA-scriptieprijs 2022 is voor Oliviero Nardi (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica) en Jelmer Savelkoel (Faculteit der Geneeskunde/Amsterdam UMC). Oliviero ontving de prijs voor zijn scriptie A Graph-Based-Algorithm for the Automated Justification of Collective Decisions. En Jelmer won de prijs voor zijn scriptie A call to action: time to recognise melioidosis as a neglected tropical disease.

Faculteitswinnaars van de UvA-scriptieprijs 2022

Meer informatie over de UvA-scriptieprijs en het reglement