Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Educatie & carrière

Nog niet uitgeleerd? Aan de UvA kun je tal van postacademische programma’s en losse modules volgen.

Onderwijs voor alumni

Voor alumni die zich willen blijven ontwikkelen, hun professionele kennis op peil willen houden of zich juist willen verdiepen in iets heel nieuws, zijn er tal van mogelijkheden. Van postacademische opleidingen tot zomercursussen en mastercourses:

Leden van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging krijgen korting op de Open UvA-Colleges en bijeenkomsten van de Illustere School.

Voor post-inititiële opleidingen gericht op je huidige of toekomstige baan kun je aanspraak maken op het STAP-budget. Lees hier meer over wat dat budget inhoudt.

Promoveren

Wil je na je studie verder in de wetenschap, dan is promoveren misschien iets voor jou. Aan de UvA werken ongeveer 2.000 promovendi. Binnen een aantrekkelijke en internationaal georiënteerde omgeving kunnen zij hun onderzoekstalent optimaal ontplooien.

Student Careers Centre 

Alumni die behoefte hebben aan loopbaaninformatie, -advies en/of individuele begeleiding kunnen terecht bij de loopbaanadviseurs van het Student Careers Centre. Ook organiseert het centrum regelmatig evenementen en workshops op het gebied van ondernemerschap en carrière. Het eerste jaar na afstuderen is deelname gratis of krijg je korting.

UvA Job board

UvA Job board is het UvA-vacatureportal met startersbanen, exclusief voor UvA-alumni tot twee jaar na afstuderen. Oriënteer je op de arbeidsmarkt en vind die baan.

Jonge alumni

Speciaal voor jonge alumni die hun carrière verder willen ontwikkelen, organiseert alumnivereniging AUV het Alumni Coachcafé en diverse interactieve minitrainingen. Onder leiding van professionele coaches werk je aan je loopbaan en ontwikkel je praktische vaardigheden.

Werken aan de UvA

De UvA heeft regelmatig banen voor talentvolle en ambitieuze mensen, zowel voor wetenschappelijk personeel (onderzoekers, docenten, promovendi) als voor ondersteunend personeel (beleidsmedewerkers, controllers, ICT’ers, administratief medewerkers, HR-specialisten, secretaresses, communicatieadviseurs e.d.), maar ook voor student-assistenten.

Studiekring Emeriti

De Studiekring Emeriti wordt gevormd door dertien oud-hoogleraren van verschillende disciplines, die eens per kwartaal bijeenkomen in het Maagdenhuis. Tijdens de bijeenkomsten wisselen zij van gedachten over actuele onderwerpen. Op hun pagina delen zij de inzichten en discussies die in de studiekring naar voren komen.