Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Alumniservices

Blijf betrokken, doe mee en draag bij

De UvA blijft ook na je afstuderen graag met je in contact. Alumni en de universiteit kunnen namelijk veel voor elkaar betekenen. Je maakt deel uit van een bloeiend netwerk met veelsoortige kennis en ervaring, waarmee je je voordeel kunt doen en waaraan je zelf kunt bijdragen.

Wat is een alumnus?

De Latijnse term alumnus (meervoud: alumni) wordt wereldwijd gebruikt voor een afgestudeerde van een instelling voor hoger onderwijs. Iedereen die een erkend diploma of erkende graad heeft behaald (met uitzondering van de propedeuse), is alumnus.

Waarom betrokken blijven?

Als alumnus maak je deel uit van een netwerk van ruim 200.000 alumni. Dit netwerk kan je helpen bij het vinden van werk, het uitbreiden van je professionele contacten en het bijblijven op je vakgebied. 

Via het alumni-netwerk blijf je in contact met voormalig medestudenten en docenten en kun je deelnemen aan uiteenlopende activiteiten en voorzieningen. We houden je hierover op de hoogte via onze communicatiemiddelen.

Hoe meedoen?

Als alumnus kun je meedoen aan de activiteiten die het Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds organiseert. Denk aan lezingen, workshops en borrels.

Sluit je je aan bij de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), de algemene alumnivereniging van de UvA? Dan kun je deelnemen aan nog meer activiteiten. De opleidingsgerichte alumnikringen binnen de AUV organiseren regelmatig bijeenkomsten waar je vakgenoten en vrienden kunt ontmoeten en je netwerk kunt uitbreiden. Als lid ontvang je de AUV-pas, die voordeel geeft bij diverse universitaire en culturele voorzieningen.

Buiten Nederland vinden regelmatig chapterbijeenkomsten voor alumni plaats, onder andere in België, China, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Wat bijdragen?

Een bijdrage leveren kan op vele manieren. Denk mee bij de evaluatie van je opleiding, doe mee als gastspreker voor studenten of andere alumni of help iemand aan een stage, baan of goed idee. Ook kun je het Amsterdams Universiteitsfonds steunen, dat dankzij bijdragen van donateurs bijzondere projecten mogelijk maakt voor studenten en onderzoekers.

Hoe in contact blijven?

De afdeling Relatiebeheer van Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds houdt de gegevens van de alumni nauwgezet bij. Een verhuizing doorgeven? Je e-mailadres wijzigen? Pas dan je gegevens aan via de pagina Gegevens aanpassen.

Hoe op de hoogte blijven?

Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen binnen de universiteit en het alumninetwerk via onze communicatiemiddelen.