Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kring van Amsterdamse Economen

De Kring van Amsterdamse Economen (KAE) is de vereniging van alumni van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.

De kring biedt een breed georiënteerd netwerk met leden die werkzaam zijn op verschillende posities en terreinen, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Dit netwerk is interessant voor elke econoom: door de grote diversiteit in het ledenbestand kunnen de leden gemakkelijk in contact komen met personen in de verschillende fasen van hun loopbaan en uit allerlei bedrijven en organisaties.

De KAE is opgericht in 1929 en is een zelfstandige vereniging binnen de AUV. Leden van de KAE zijn ook lid van de AUV.

In memoriam Arnold Heertje (1934-2020)

Op 4 april 2020 overleed Arnold Heertje. Hij was van 1964 tot zijn emeritaat als hoogleraar Staathuishoudkunde verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en van 1997 tot en met 2005 ook als bijzonder hoogleraar Economische geschiedenis aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Zie in memoriam Arnold Heertje

Algemene Ledenvergadering 2022

De Algemene Ledenvergadering heeft op maandag 20 juni 2022 plaatsgevonden. De documenten van de ALV treft u hieronder aan.

Activiteiten

De KAE heeft als doel het bevorderen en onderhouden van contacten tussen de leden onderling en tussen de leden en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Ook wil de kring haar leden op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de economische wetenschap alsmede in beleid en strategie van bedrijfsleven en overheden. Om deze doelstellingen te bereiken organiseert de kring onder meer lezingen, debatten, excursies, studiereizen en borrels.