Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

AUV-dag

Terugblik op de AUV-dag 2021

Zaterdag 6 november 2021 vond de AUV-dag plaats, de jaarlijkse ledendag van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Het programma bestond onder meer uit een lezing van schrijver en acteur Ramsey Nasr over zijn boek De fundamenten. Waarbij journalist Sheila Sitalsing optrad als moderator. Daarnaast is de AUV-alumnusprijs uitgereikt. De AUV-dag vond plaats in de Aula van de UvA, in de Oude Lutherse Kerk.

AUV-alumnusprijs: bekroning voor betrokken alumnus

Tijdens de AUV-dag is de AUV-alumnusprijs uitgereikt. De AUV-alumnusprijs is een aanmoedigingsprijs voor UvA-alumni die via een aansprekend project de maatschappij een stukje beter maken. De winnaar is een inspiratiebron voor velen en geldt als belofte voor de toekomst. In 2021 heeft Karijn Helsloot de AUV-alumnusprijs gewonnen met haar stichting Taal naar Keuze. De publieksprijs ging dit jaar naar Guy Wijnen voor zijn initiatief De Kwekerij. 

Guy Wijnen (winnaar tweede prijs en publieksprijs) en Karijn Helsloot (winnaar eerste prijs) (Foto: Monique Kooijmans)

Hoe komen we uit de crisis?

Schrijver en acteur Ramsey Nasr sprak in zijn lezing over zijn boek De Fundamenten. In zijn boek stelt hij de vraag: hoe komen we uit de crisis? Dit maatschappelijke vraagstuk stond centraal in zijn lezing. Hij zette daarmee het publiek aan het denken. Tijdens de lezing trad journalist Sheila Sitalsing op als moderator.

Ramsey Nasr is dichter, schrijver, acteur en regisseur. Hij vervulde de functie Dichter des Vaderlands tussen 2009 en 2013. In zijn nieuwe boek De Fundamenten maakt hij de balans op van een land in coronatijd. 

Sheila Sitalsing is journalist en werkte achtereenvolgens voor het Rotterdams DagbladElsevier en de Volkskrant. Tegenwoordig is ze freelancejournalist. Zo schrijft ze columns voor de Volkskrant over politiek en economie.

Ramsey Nasr en Sheila Sitalsing (Foto: Monique Kooijmans)
Ramsey Nasr en Sheila Sitalsing (Foto: Monique Kooijmans)