Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

AUV-alumnusprijs 2022

Beloning voor talent

De AUV-alumnusprijs is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging voor UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. De winnaar is een inspiratiebron voor anderen en geldt als een belofte voor de toekomst. De winnaars van de AUV-alumnusprijs 2022 zijn bekendgemaakt tijdens de AUV-dag op zaterdag 5 november 2022.

Winnaars (v.l.n.r.) derde, publieks-, tweede en eerste prijs AUV-alumnusprijs 2022 (fotograaf: Geert Snoeijer)

Winnaars AUV-alumnusprijs 2022

In totaal zijn er 34 projecten aangemeld voor de AUV-alumnusprijs 2022. Van deze projecten zijn er vier als winnaar uit de bus gekomen.

Eerste juryprijs (3.000 euro): The Dutch Fetal Biobank
Tweede juryprijs (2.000 euro): RE-PEAT project 
Derde juryprijs (1.000 euro): Centrum voor DierMens Studies 
Publieksprijs (1.000 euro): Let's do it yourself together

AUV-alumnusprijs

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden, dat de winnaar in zijn of haar project dient te investeren. De eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro, de derde prijs 1.000 euro en de publieksprijs ook 1.000 euro. Kandidaten kunnen zichzelf voordragen of door iemand worden voorgedragen. Uit de voordrachten selecteert de jury maximaal tien genomineerden die kans maken op een jury- en een publieksprijs.

De deadline voor deelname aan de AUV-alumnusprijs 2022 is verstreken.

Eerdere winnaars

De afgelopen jaren heeft de AUV-alumnusprijs bijgedragen aan een keur van projecten zoals het toegankelijker maken van Nederland (Wij staan op!) en het bieden van een opleiding aan arme jongeren in Honduras (educate.).

Benieuwd wat voor impact het winnen van de AUV-alumnusprijs had voor de afgelopen winnaars? Wij spraken de verschillende prijswinnaars een half jaar na het winnen van de AUV-alumnusprijs over hun projecten.