Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

AUV-alumnusprijs 2022

Beloning voor talent

De AUV-alumnusprijs is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging voor UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. De winnaar is een inspiratiebron voor anderen en geldt als een belofte voor de toekomst.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden, dat de winnaar in zijn of haar project dient te investeren. De eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro en de publieksprijs 1.000 euro. Kandidaten kunnen zichzelf voordragen of door iemand worden voorgedragen. Uit de voordrachten selecteert de jury maximaal tien genomineerden die kans maken op een jury- en een publieksprijs.

Doe mee en meld jouw project (of het project van een ander) aan voor de AUV-alumnusprijs 2022. De inzendtermijn sluit maandag 3 oktober om 12.00 uur.

Winnaar 2021

De AUV-alumnusprijs 2021 is gewonnen door Karijn Helsloot. Er wordt ook ieder jaar een publieksprijs uitgereikt. Deze ging vorig jaar naar Guy Wijnen met zijn initiatief De Kwekerij.

Eerdere winnaars

De afgelopen jaren heeft de AUV-alumnusprijs bijgedragen aan een keur van projecten zoals het toegankelijker maken van Nederland (Wij staan op!) en het bieden van een opleiding aan arme jongeren in Honduras (educate.).

Benieuwd wat voor impact het winnen van de AUV-alumnusprijs had voor de afgelopen winnaars? Wij spraken de verschillende prijswinnaars een half jaar na het winnen van de AUV-alumnusprijs over hun projecten.