Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Alumni Talks

Serie met interdisciplinaire bijeenkomsten

Alumni Talks is de AUV-serie waarin meerdere kringen samenwerken om een actueel thema vanuit verschillende invalshoeken en disciplines te benaderen. De interdisciplinaire kringactiviteiten vinden gedurende het jaar plaats en staan los van de activiteiten die de kringen voor vakgenoten organiseren. De vorm varieert, van lezing tot debat en rondleidingen tot filmavond. Of een combinatie ervan.

Toekomstige Alumni Talks

Geïnteresseerd? Bekijk de agenda voor de aankomende Alumni Talks.

Alumni Talks - De groene stad

Meest recente Alumni Talks: de groene stad

Op 19 mei 2022 organiseerden de kringen Andragologie, Bio-medische wetenschappen, Kunstgeschiedenis en Psychologie een Alumni Talks over de verduurzaming van de stad Amsterdam.

In samenwerking met de regio heeft Amsterdam een projectorganisatie opgericht voor de verduurzaming: de Metropool Regio Amsterdam. Vergroening van de stad is een belangrijk thema. Hoe creëer je de groene stad van de toekomst? Daar is onderzoek en deskundigheid op allerlei gebieden en in verschillende disciplines voor nodig. Zo ook vanuit de wetenschap en verbeeldingskracht van kunst.

Eerdere Alumni Talks
 • 2022
  Alumni Talks: Morricone's muzikale missie

  Morricone's muzikale missie (april 2022)

  De kringen Mediastudies en Italiaanse taal en cultuur organiseerden in samenwerking met Eye Filmmuseum een Alumni Talks over de Italiaanse componist Ennio Morricone. De in 2020 overleden Morricone behoort tot de grootste filmmuziekcomponisten aller tijden. Filmmaker Martin Koolhoven en Italiaanse docent filmkunde Nicola Dusi gingen in op enkele filmfragmenten. Ook was er livemuziek van het Sweelinckorkest en een nostalgische filmbeleving met The Mission op 35mm.

   

  Fire & Retire (april 2022)

  De kringen Amsterdamse Economen, IANA, Wijsbegeerte en Religiestudies organiseerden een Alumni Talks over de beweging FIRE: Financially Independent, Retire Early. Hierbij is het streven om door zuinig te leven, slim te sparen en nog slimmer te beleggen, vervroegd met pensioen te kunnen. De beweging is zo populair geworden dat er inmiddels duizenden Nederlanders mee aan de slag zijn gegaan. Aan de hand van drie stellingen wisselden de aanwezigen van gedachten over de zin en onzin van werken. 

 • 2021

  De kunstmarkt Toen & Nu (november 2021)

  De kringen Cultuur, Amsterdamse Economen en Kunstgeschiedenis organiseerden een Alumni Talks over de kunstwereld in de Amstelkerk. In hoogstaande galeries en veilingen gaan gigantische bedragen rond, terwijl aan de onderkant van de markt jonge ondernemingen en kunstenaars met moeite het hoofd boven water houden. Toch hebben de grote en kleine spelers elkaar nodig om de markt in stand te houden.

  De Mentale Teststraat (maart 2021) 

  De kringen Religiestudies en Wijsbegeerte organiseerden met ondersteuning van de kringen Kunstgeschiedenis, UvA-senioren en de Kring van Amsterdamse Economen (KAE) een ommegang door de Waalse Kerk. De zintuigen van alumni werden aangesproken door een weelde aan bloemen, kunst en live muziek. Solisten voerden korte stukken uit met als thema één van de basisemoties: vreugde, verdriet, woede, angst, afschuw en verbazing.

 • 2020

  De Psyche en de stad (december 2020)

  Angst, depressie en verslaving komen relatief vaak voor in de stad. Hoe komt dit? Deze vraag vormt het uitgangspunt van het onderzoek van het Centrum Urban Mental Health van de UvA. De Amsterdamse Universiteits-Vereniging organiseerde een avond over dit thema vanuit De Balie.

  Several Sides of Selfies (maart 2020)

  De film Several Sides of Selfies over de fenomenen zelfportret en selfie is een coproductie van de kringen Mediastudies en Kunstgeschiedenis.

 • 2018

  Privacy (juni 2018)

  Georganiseerd door de Kring Oudemanhuispoort (Rechtsgeleerdheid) en de Kring van Amsterdamse Economen.

  All about Her (April 2018)

  Georganiseerd door alumnikringen Mediastudies, Psychobiologie en Brain and Cognitive Sciences. 

  De rol van wetenschap bij maatschappelijke transities (februari 2018)

  Georganiseerd door alumnikringen Andragologie en Economie.

 • 2017

  Segregatie door de eeuwen heen (november 2017)

  Georganiseerd door Kringen Geografie en Planologie, Politicologie en Geschiedenis.

  Opnieuw beginnen in Amsterdam (juni 2017)

  Woensdag 20 juni 2017. Georganiseerd door Kring Europese studies en AMC alumnipunt.