Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

SPUI25 (gratis toegang en vroege aankondigingen)

SPUI25 is een academisch-cultureel podium aan het Spui in Amsterdam. Het is een levendig podium aan het boekenplein van de hoofdstad, dat een verbinding vormt tussen de Universiteit van Amsterdam en de wereld van de culturele praktijk in de breedste zin.

SPUI25

De activiteiten van het centrum bewegen zich tussen wetenschap en verbeelding, tussen feit en fictie. In de zaal van SPUI25, die een capaciteit heeft van 80 stoelen, vinden lezingen, debatten en interviews plaats evenals boekpresentaties, discussies en prijsuitreikingen. SPUI25 richt zich zowel op de academische gemeenschap van onderzoekers, docenten, alumni en studenten, als op een breed geïnteresseerd literair-cultureel publiek. Behalve gratis toegang krijgen leden van de AUV op tijd bericht van AUV-activiteiten in SPUI25.

Stand van de wetenschap

Stand van de Wetenschap is een lezing- en debatreeks waarin duo’s van UvA-wetenschappers samen de stand van zaken op hun vakgebied presenteren. Twee wetenschappers die hun vakgebied delen en een generatie schelen, houden ieder een minicollege en gaan vervolgens in gesprek. Hoe heeft het vakgebied zich de afgelopen decennia ontwikkeld? Hoe verschillen de onderzoeksmethodieken? Wat zijn de baanbrekende ontdekkingen, wat de vernieuwende inzichten?

Stand van de Wetenschap wordt georganiseerd door de Amsterdamse Universiteits-Vereniging in SPUI25.