Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Joods Cultureel Kwartier (10% korting op de toegangsprijs)

In hartje Amsterdam vindt u op nog geen vierkante kilometer een aantal imposante joodse monumentale gebouwen. Een korte wandeling door het kwartier voert langs een verzameling indrukwekkende joodse monumentale gebouwen met ieder hun eigen verhaal.

Joods Cultureel Kwartier

Joods Historisch Museum

In het cultureel toonaangevende Joods Historisch Museum kun je kennis maken met het joodse leven, geschiedenis en tradities. In drie vaste opstellingen wordt met 3D-presentaties, films, schilderijen en foto's de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar. In het prikkelende JHM Kindermuseum ontdekken kinderen op een unieke manier het joodse leven terwijl ze muziek maken in de muziekkamer, Hebreeuws leren in de studeerkamer of broodjes vlechten in de keuken.

Joods Historisch Museum
Fotograaf: Marijke Volkers

Portugese Synagoge

Tegenover het museum staat de statige Portugese Synagoge uit 1675. Het 17de eeuwse unieke interieur is nog volledig intact. Naast de indrukwekkende schatkamers met zilver, goud, brokaat en zijde ontdek je in de bijgebouwen de bibliotheek Ets Haim, het rabbinaat en de imposante bestuurskamer.

Hollandsche Schouwburg

Op een steenworp afstand van de synagoge staat Hollandsche Schouwburg. Gebouwd als theater, tijdens de Tweede Wereldoorlog een deportatieplaats voor joden en nu een gedenkplaats ter nagedachtenis aan de jodenvervolging tussen 1940-1945. Vier culturele instellingen - te bezoeken met één toegangsticket -  die samen een uniek beeld geven van het joodse leven van toen en nu.

Website Joods Cultureel Kwartier