Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Blijf verbonden via de AUV

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen je vakgebied? Regelmatig interessante bijeenkomsten bijwonen? Je netwerk uitbreiden? Sluit je dan aan bij de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV). Het kost je slechts 35 euro per jaar.

De AUV is de algemene alumnivereniging van de Universiteit van Amsterdam. De AUV heeft als doel de band te versterken tussen alumni en de wetenschapsbeoefening aan de UvA en tussen alumni onderling. Onder de vereniging vallen tientallen kringen op het gebied van opleiding, faculteit of gemeenschappelijke achtergrond. 

 • Alumnikringen

  De vereniging telt ruim achtduizend leden en vele alumnikringen. Een kring biedt alumni de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied. Ook vormt het een netwerk waar vak- en studiegenoten elkaar en oud-docenten kunnen ontmoeten. De leden delen een gezamenlijke historie en liefde voor het vakgebied. De kringen organiseren diverse activiteiten voor hun leden, waaronder lezingen, debatten, netwerkborrels en excursies. 

 • Activiteiten

  Vanuit de vereniging worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd.

  De AUV-dag is de jaarlijkse verenigingsdag met een lezing over een actueel onderwerp en uitreiking van de AUV-alumnusprijs.

  Alumni Talks is een reeks waarin enkele alumnikringen samen een actueel thema vanuit meerdere invalshoeken en disciplines benaderen. De vorm varieert, van lezing tot debat en rondleidingen tot filmavond. Of een combinatie ervan.

  Daarnaast worden diverse loopbaancursussen georganiseerd. Deze cursussen zijn gericht op zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling, effectief communiceren en leiderschap.

  De AUV is onder meer partner van academisch-cultureel podium SPUI25, waar regelmatig lezingen en debatten plaatsvinden. Leden krijgen vooraf informatie over programma’s die de AUV daar organiseert. 

  Jonge alumni

  Voor alumni tot en met 35 jaar wordt het jonge-alumniprogramma georganiseerd. Dit is speciaal gericht op het ontwikkelen van praktische loopbaanvaardigheden en het uitstippelen van carrières.

 • Ledenvoordeel
  Beeld: Sylvia van Schie

  Als lid van de AUV ontvang je de AUV-pas. Daarmee krijg je exclusieve diensten en kortingen bij universitaire voorzieningen als het Universitair Sport Centrum en de Universiteitsbibliotheek en bij culturele partners zoals de Hermitage en fotografiemuseum Foam. 

 • Verenigingszaken

  Bestuur

  De vereniging kent een actief bestuur dat bijdraagt aan het beleid voor alumni van de UvA. Bestuursleden werken aan werving en behoud van leden en de werving en ondersteuning van vrijwilligers. Daarnaast hebben bestuursleden een rol bij de ontwikkeling van de AUV-programmering en activiteitenformats. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers.

  Het verenigingsbestuur bestaat uit de volgende leden: 

  •    M.J.H (Maurits) Kruithof MSc (voorzitter)
  •    drs. T.M. (Dorrit) Gruijters (secretaris)
  •    drs. G.J.G. (Gert Jan) Schinkel (penningmeester)
  •    C.J. (Caroline) van Alphen MA
  •    B. (Benjamin) Gomes Caixinha Knaff LLM
  •    E. (Evelien) Spitteler MSc

  AUV-bestuur
  Het AUV-bestuur tijdens een online overleg.

  Twee bestuursleden stellen zich voor 

  Caroline van Alphen en Evelien Spitteler zijn sinds 13 mei 2020 bestuurslid van de AUV. In onderstaande interviews vertellen zij meer over hun studietijd aan de UvA en over wat zij in hun bestuursperiode bij de AUV willen bereiken.

  Verslagen en statuten

   

  De statuten van de vereniging zijn aangepast in 2013. 

  Statuten

  Jaarverslag 2018

  Jaarverslag 2019

  Jaarverslag 2020

  Bankgegevens

  IBAN NL68 INGB 0000 3260 74
  BIC INGBNL2A
  Tenaamstelling Amsterdamse Universiteits-Vereniging
 • Geschiedenis

  De AUV is opgericht in 1889 na een grote inzamelingsactie. Deze inzameling was voor de bouw van de vroegere Aula van de UvA in de Oudemanhuispoort. De actie leverde ruim voldoende geld op, waarna de alumnivereniging is opgericht om de fondsen te beheren en de band met alumni te behouden. Het vermogen is later ondergebracht in het Amsterdams Universiteitsfonds, een stichting die zorgt dat de UvA een inspirerende omgeving blijft door onderzoek, erfgoed en studentenvoorzieningen te ondersteunen.