Sarah Plunkett

Sarah Plunkett studeerde Europese Studies en werkt nu als coördinator van het International Office bij de afdeling Psychologie. ‘Vond je het leuk betrokken te zijn bij de UvA tijdens je opleiding, blijf dit dan ook doen na je afstuderen!’

Sarah Plunkett

Europese studies 2007

Secretaris van Kring Psychologie, vanuit de opleiding Psychologie

Hoe kijk je terug op je studietijd? 

Ik wilde graag in Amsterdam studeren. Mijn voorkeur ging uit naar Scandinavische taal- en letterkunde, gecombineerd met Europese studies. Dit kon alleen aan de UvA. Mijn studietijd was een periode waarin ik veel heb geleerd en gedaan. Vanaf het eerste jaar was ik al actief binnen mijn studie(vereniging), hierna werd ik mentor voor eerstejaars, hielp ik bij voorlichtingen, etc. Na mijn Erasmus-uitwisseling ging ik als student-assistent aan de slag bij het International Office van de FGW. Terugkijkend waren vooral al deze activiteiten voor mij van doorslaggevend belang voor mijn latere carrière. 

Wat de studie zelf betreft ben ik vooral blij dat het programma van Europese Studies zoveel vrijheid bood, ik heb veel verschillende (keuze)vakken kunnen doen en hierdoor voor mezelf een fijn studieprogramma kunnen samenstellen.

Wie was je favoriete docent en waarom?

Er komen twee namen in mij op. Anette Ölander, een van mijn docenten bij Zweeds, leerde ons in het eerste jaar op zo een goed onderbouwde manier de Zweedse prosodie dat ik hier tot de dag van vandaag complimenten voor krijg als ik Zweeds spreek. Ik mag dan geen native speaker zijn, mijn uitspraak van het Zweeds klinkt in ieder geval wel zo!

Mijn favoriete docent bij Europese Studies was Joep Leerssen, hij is zo’n goede verteller dat hij je volledig meeneemt in zijn verhaal. 

Wat heb je sinds je afstuderen gedaan en wat voor werk/baan heb je nu? 

Tijdens het schrijven van mijn doctoraalscriptie ben ik in de UB aan het Singel gaan werken, hier ben ik na mijn afstuderen een tijdje fulltime gaan werken. Dit was een leuke en gezellige tijd. Hierna ben ik bij reisorganisatie Kilroy als Studie & Marketing Coordinator aan de slag gegaan. Hierbij kwam vooral mijn eigen ervaring als uitwisselingsstudent en mijn ervaring van bij het International Office van FGW erg van pas.

In 2010 ben ik teruggekomen aan de UvA, met veel plezier werk ik nu als coördinator van het International Office bij de afdeling Psychologie. De studie Europese Studies heeft mij een goede blik op Europa en de wereld gegeven waar ik veel aan heb in mijn werk, maar het is vooral mijn (werk)ervaring binnen de UvA en in de internationalisering die ervoor heeft gezorgd dat ik hier terecht ben gekomen.

Sarah Plunkett

Je bent sinds 2016 actief als secretaris van de kring Psychologie. Hoe ben je actief geworden bij de Amsterdamse Universiteits-Vereniging? 

Binnen de afdeling Psychologie is er behoefte aan het aanhalen van de banden met alumni. Deels omdat we willen weten waar onze alumni terechtkomen en hoe het met ze gaat, maar ook om onze huidige studenten en alumni met elkaar te kunnen verbinden. Vanuit deze wens is mij gevraagd om hier samen met een van onze docenten mee aan de slag te gaan. Als eerste is contact gezocht met onze alumnikring en hier was ook meteen animo voor meer contact tussen de opleiding en de alumnikring, mede daarom ben ik toegetreden tot het bestuur van de alumnikring Psychologie. 

De kring Psychologie is redelijk groot, bijna 450 leden, en zorgt ervoor dat alumni op de hoogte kunnen blijven van ontwikkelingen binnen het vakgebied. Er worden met regelmaat interessante lezingen verzorgt over steeds weer andere onderwerpen en ontwikkelingen. Daarnaast kan de kring, samen met de opleiding, ook zorgen voor een echt ‘Psychologie-gevoel’ voor studenten, medewerkers en alumni. Vooral dat is in ieder geval ons streven.

Toekomstplannen die we hebben is om als kring samen met de opleiding activiteiten te ontwikkelen en uit te voeren voor zowel studenten, medewerkers en alumni. Denk hierbij aan netwerkborrels, loopbaansymposia, discussieavonden maar ook bijvoorbeeld iets als rondleidingen in ons (Psychologie) Lab. Daarnaast blijven de lezingen natuurlijk ook van groot belang voor de kring Psychologie. 

Heb je nog een speciale boodschap voor AUV-leden?

Vond je het leuk betrokken te zijn bij de UvA tijdens je opleiding, blijf dit dan ook doen na je afstuderen! Je hoeft niet meteen bestuurslid te worden van je kring, af en toe meehelpen binnen je eigen expertisegebied/interesses wordt ook erg gewaardeerd, schroom niet contact op te nemen met je kring.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

1 december 2016