Marion Loor

'Ik ervaar dat de studie politicologie erg waardevol is voor mijn algemene ontwikkeling. Ik merk dat ik de kranten anders lees en de politieke en economische ontwikkelingen in de wereld anders beschouw.'

Marion Loor

Politicologie 2012
Lid van kring Politicologie

Waarom heb je voor een studie aan de UvA gekozen?

Voordat ik aan de UvA begon heb ik sociologie gestudeerd en in 2000 afgerond, waarna ik fulltime ben gaan werken. Ik heb altijd een interesse gehad in politiek. Ik woonde en werkte in Amsterdam en ging eens kijken wat de mogelijkheden waren om de studie politicologie naast mijn werk te doen. De UvA als universiteit sprak me meer aan dan de VU. Na een gesprek met de studieadviseur bleek dat ik veel vrijstellingen had, vanwege mijn studie sociologie en dat ik na een schakeljaar de master politicologie kon volgen aan de UvA.  Dit zou betekenen dat ik in minder dan twee jaar een tweede studie zou kunnen afronden! Na eerst een vak gedaan te hebben in 2009 besloot ik dit ook te doen.

Hoe kijk je terug op je studietijd?

Een heerlijke vrije tijd, waarin ik al mijn interesses kwijt kon. Er was zo’n aanbod aan activiteiten en verenigingen. Mijn tweede studietijd was iets anders, omdat ik vier dagen werkte naast de studie. Door ook in Amsterdam te studeren, leerde ik de stad wel anders kennen. Als je alleen werkt, kom je toch op andere plekken in de stad. Zo was ik nog nooit bij CREA geweest, leerde ik door medestudenten andere cafés kennen en kwam ik opeens heel vaak in de UB.  Ook mijn inzet was heel anders. Tijdens mijn eerste studie had ik wel eens de neiging om tijdens colleges lekker in mijn bed te blijven liggen en ging ik pas studeren als het echt niet anders kon. In combinatie met mijn werk moest ik wel heel goed gaan plannen en zat ik natuurlijk vooraan in de collegebanken. Ik wilde echt niks missen.

Waar woonde je?

Tijdens mijn eerste studie woonde ik in verschillende studentenhuizen. Mijn voormalige huisgenoten zijn na 20 jaar nog steeds vrienden. Tijdens mijn studie politicologie woonde ik in een koophuis.

Was je een actie student?

Ja, ik heb nogal een brede interesses. Behalve dat ik er altijd naast heb gewerkt, ben ik ook actief geweest in besturen en commissies. Ik heb veel verschillende cursussen gedaan, vakken bij andere studies gevolgd en in het buitenland gestudeerd.

Wie was je favoriete docent?

Tjitske Akkerman. Ik heb les van haar gehad, maar zij was ook mijn scriptiebegeleider. Behalve dat zij goed les gaf, was zij ook een bevlogen spreker. Ze had echt hart voor haar vak en dat inspireerde mij.  

Marion Loor

Wat heb je sinds je afstuderen gedaan en wat voor werk/baan heb je nu?

Na mijn eerste studie ben ik een jaar gaan reizen en heb ik als organisatieadviseur bij verschillende bureaus gewerkt. Tijdens mijn studie politicologie werkte ik als bestuurssecretaris bij een organisatie voor ouderenzorg, thuiszorg en maatschappelijke dienstverlening.
Die baan heb ik nog steeds.

 

Heb je profijt van je opleiding?

Ik heb in mijn werk niet direct profijt van mijn opleiding politicologie, omdat ik eerder al een academische opleiding had afgerond. Ik ervaar wel dat de studie politicologie erg waardevol is voor mijn algemene ontwikkeling. Ik merk dat ik de kranten anders lees en de politieke en economische ontwikkelingen in de wereld anders beschouw.

Welke meerwaarde heeft de AUV als alumnivereniging voor jou? Wat is voor jou de meerwaarde van een alumnikring op jouw vakgebied?

Toch aangehaakt blijven op mijn vakgebied en het contact met de universiteit behouden. Het is een leuke manier om toch nog in het wetenschappelijke netwerk te blijven en mensen te ontmoeten die dezelfde achtergrond en vaak ook interesse hebben.

Heb je nog een speciale boodschap voor AUV-leden?

In het werkende leven kom je toch wat verder van het wetenschappelijke netwerk te staan ( als je tenminste niet in het onderzoek terecht komt). Ik denk dat de AUV daarom zo waardevol is om dat lijntje vast te houden en een plek is waar de verschillende ervaringen vanwege verschillende loopbanen weer bij elkaar kunnen komen. 

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

1 december 2016