Ilona Rijkeboer

'Laat jezelf niet vastpinnen op oude keuzes.'

Ilona Rijkeboer

Bachelor communicatiewetenschap 2013 VU
Master communicatiewetenschap 2014
Lid van Kring Communicatiewetenschap

Waarom heb je voor een studie aan de UvA gekozen?

Ik heb mijn bachelor op de VU gedaan en was toe aan iets anders. De master aan de UvA sloot goed aan op de onderwerpen die ik tijdens mijn bachelor het meest interessant vond. Bovendien stond de UvA hoog aangeschreven op de wereldranglijst voor communicatiewetenschap. Ik keek uit naar een andere werkwijze, een andere locatie, een nieuwe uitdaging.

Hoe kijk je terug op je studietijd? 

Mijn master aan de UvA duurde slechts een jaar, maar ik heb ervan genoten. Het was een intensief jaar. Ik leerde veel van de werkgroepen, door de kleine groepen was er veel persoonlijk contact en ruimte voor discussie. Dat werd ook gestimuleerd door de docenten. Halverwege het jaar werd er een symposium georganiseerd, waardoor we ook buiten het vertrouwde kringetje onze onderzoeken konden presenteren. 

Waar woonde je? 

Ik ben bij mijn ouders thuis blijven wonen, omdat we toen nog een gratis reisproduct kregen en ik zo niet hoefde te lenen.

Wie was je favoriete docent en waarom?

Mijn favoriete docent was Wim Elving. Hij kan boeiend vertellen en gaf mij nieuwe inzichten. In de les van Sophie Boerman moesten we ook scherp zijn, ze had hoge verwachtingen en daardoor leerde ik meer.

Ilona Rijkeboer

Wat heb je sinds je afstuderen gedaan en wat voor werk/baan heb je nu?

Na mijn studie ben ik gaan reizen en heb daarna acht maanden vrijwilligerswerk gedaan in een kinderziekenhuis in Budapest. Nu studeer ik aan de kunstacademie in Gent. Communicatie is nog steeds een interesse, maar kunst is mijn passie. Toch is de kennis die ik verworven heb tijdens mijn vorige opleiding nuttig voor mijn persoonlijke ontwikkeling, ik heb er geen spijt van. Ik probeer ook bij te blijven, want ik weet dat het lastig zal zijn te leven van mijn kunst alleen. 

Welke meerwaarde heeft de AUV als alumnivereniging voor jou? Wat is voor jou de meerwaarde van een alumnikring op jouw vakgebied? 

Ik vind het prettig om mede door middel van de nieuwsbrief van de kring Communicatiewetenschap op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen in de wetenschap. Er worden regelmatig interessante uitstapjes georganiseerd.

Heb je nog een speciale boodschap voor AUV-leden? 

Laat jezelf niet vastpinnen op oude keuzes.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

1 december 2016