Florence Bloemkolk

Ik heb geleerd om verbanden tussen verschillende vakgebieden te koppelen. Als generalist zet ik de kennis van experts in op de juiste plek. Toen ik begon aan mijn studie leek dat een vanzelfsprekendheid. Maar door de jaren heen heb ik geleerd dat dit niet voor iedereen geldt. Studeren geeft enorme rijkdom aan je leven.

Florence Bloemkolk

Doctoraal Wetenschapsdynamica 2004
AUV-lid
Werkt bij het Nederlandse Rode Kruis

Waarom heb je voor een studie aan de UvA gekozen? 

Ik wilde graag de studie Wetenschapsdynamica doen. Deze of een soortgelijke studie werd in Maastricht of Amsterdam aangeboden. De studie opzet van de UvA vond ik interessanter en Amsterdam als stad trok me meer. 

Hoe kijk je terug op je studietijd? 

Ik kijk terug op mijn studietijd als de jaren waarin ik mij in sneltrein vaart kon ontwikkelen, nieuwe werelden leerde kennen en vrienden voor het leven maakte. 

Waar en hoe woonde je?

Ik woonde in een zelfstandige 1-kamer woning in een flatgebouw waar ouderen en studenten woonden. Het was 32 m2 en daar was ik heel blij mee. Vanaf de 6e verdieping kon ik de torens van het Rijksmuseum en het Centraal Station zien. 

Florence Bloemkolk

Was je (ook naast de studie) een actieve student? 

Ik was actief in de studievereniging en ben bestuurslid geweest van de Sportraad. 

Wie was je favoriete docent en waarom?

Rob Hagendijk. Hij gaf les met pretoogjes en wist me altijd nieuwsgierig te maken naar de wetenschapssociologie. 

Wat heb je sinds je afstuderen gedaan en wat voor werk/baan heb je nu? 

Na het afstuderen heb ik een jaar in Duitsland en Italië gewoond om die talen te leren. Het jaar daarna ben ik als trainee begonnen bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu Infrastructuur en Milieu (IenM)). Ik werk nu als projectleider bij het Nederlandse Rode Kruis. 

Heb je in je werk profijt van je opleiding, en in welke zin?

Ik heb geleerd om verbanden tussen verschillende vakgebieden te koppelen. Als generalist zet ik de kennis van experts in op de juiste plek. Door de brede opleiding kan ik dit binnen elk werkveld doen. Zo heb ik met het openbaar vervoer gewerkt, kustbescherming en nu op zelfredzaamheid en extreme weer omstandigheden. 

Wat is voor jou de meerwaarde van een alumnikring op jouw vakgebied? 

Er is op dit moment geen alumnikring op mijn vakgebied want de alumnikring Wetenschapsdynamica is slapend. 

Heb je nog een speciale boodschap/uitsmijter voor AUV-leden?

Toen ik begon aan mijn studie leek dat een vanzelfsprekendheid. Maar door de jaren heen heb ik geleerd dat dit niet voor iedereen geldt. Studeren geeft enorme rijkdom aan je leven. Ik ben me hier heel bewust van en wens het iedereen toe. 

In de rubriek 'Leden aan 't woord' vertellen kringbestuurders en leden over hun studie aan de Universiteit van Amsterdam en hun banen. Ook geven ze hun visie op het belang van een alumnivereniging.

Wil je ook je verhaal delen? Stuur dan een e-mail naar auv@uva.nl.

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

1 december 2016