Kring Wijsbegeerte

De alumnikring Wijsbegeerte is er voor alumni die de opleiding Wijsbegeerte of Filosofie hebben gevolgd.

Activiteiten

Alumnikring Wijsbegeerte wil de contacten tussen de leden onderling en tussen de leden en de opleidingen bevorderen en onderhouden. De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en biedt diverse activiteiten aan waaronder lezingen, debatten, workshops, etc. Filosofen zijn werkzaam in allerlei verschillende beroepen, van leraar, journalist en onderzoeker tot ondernemer en ambtenaar. Een belangrijke doelstelling van de kring is dan ook het slaan van een brug tussen theorie en praktijk.

Verslag lezing Tinneke Beeckman 4 okt 2016

Video wordt geladen..

Bestuur

Wijsbegeerte bestuur

Gijs Reudink, Marlou van Paridon, Casper Vuurmans, Piek Visser-Knijff en Jan Broekhuizen

Voorzitter

Gijs Reudink MA MSc
Afstudeerjaar 2012
Huidige bezigheden: Zelfstandig organisatieadviseur in Amsterdam. Gijs begeleidt marketing- en strategieprojecten binnen bedrijven en bij non-profit organisaties. Daarnaast ontwikkelt hij (denk)trainingen voor managers en is hij actief als socratisch gespreksleider.

Secretaris

Marlou van Paridon, MA
Afstudeerjaar 2009
Huidig: Trainer en gespreksleider denk- en gespreksvormen bij Het Socratisch Gesprek, Amsterdam. Docent zinvol werken en socratisch gesprek op Landgoed ISVW, Internationale School voor Wijsbegeerte.

Penningmeester 

Casper Vuurmans, MA
Afstudeerjaar: 2015 
Huidig: Freelance organisator van filosofische diners bij Vuurwerk in Amsterdam. Tevens restaurantmedewerker en wijnverkoper.

Algemeen bestuur

Piek Visser-Knijff, MA
Afstudeerjaar 2007
Piek Visser-Knijff werkt als trainer, ethisch adviseur en coach. De vraag ‘wat kan filosofie hier en nu voor ons betekenen?’ is het uitgangspunt in het werk vanuit haar bedrijf Filosofie in actie. Ze leert professionals te reflecteren op hun (morele) handelen en oordelen aan de hand van filosofische methodes. Als adviseur gaat Piek met organisaties in gesprek over morele vraagstukken op de werkvloer en binnen (onderzoeks)projecten. In HO en WO werkt ze als curriculumadviseur, -ontwikkelaar en docent. Vanuit Enthousiaste Mensen, een initiatief samen met Tom Visser, traint en coacht Piek mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei.

Jan Broekhuizen, MA
Afstudeerjaar 2012
Huidige bezigheden: Advocaat in Amsterdam, toezichthouder. Jan werkt als advocaat en specialiseert zich op het gebied van financiële regulering, governance en privaatrecht. Hij heeft daarnaast enkele toezichthoudende functies in de non-profit sector (CARE Nederland en Rijnbrink) en is lid van de Commissie Governancecode Woningcorporaties.

Suggesties

Voor suggesties voor onze bijeenkomsten, voor opmerkingen over onze bijeenkomsten en voor allerlei andere zaken, kun je  contact opnemen met het bestuur. 

Volg de actualiteit in ons boeiende vakgebied met onderstaande links.

  • AmFiBi Amsterdamse Filosofen Binding, is de studievereniging voor studenten wijsbegeerte.
  • Krisis is een open-access en peer-reviewed online tijdschrift voor sociale, culturele en politieke filosofie. Het is een platform voor in Nederland werkzame filosofen en theoretici en een forum voor een hedendaags, kritisch geluid in publieke kwesties.
  • Stanford Encyclopedia of Philosophy is een goed onderhouden online naslagwerk op het gebied van wijsbegeerte. 

Mis je nog iets? Laat het  ons weten.

Agenda

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

27 maart 2018