Kring Taalwetenschap

De AUV-alumnikring Gebarentaalwetenschap/Taalwetenschap staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor taal: studenten en alumni van een van de taalopleidingen.

Activiteiten

Alumnikring Taalwetenschap wil de contacten tussen de leden onderling en tussen de leden en de opleidingen bevorderen en onderhouden. De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en biedt diverse activiteiten aan waaronder lezingen, debatten, workshops en excursies.

Gepromoveerden van het ACLC (Amsterdam Center for Language and Communication), docenten en (oud-)medewerkers zijn van harte welkom bij de kring. Ook mensen die een algemene belangstelling voor taal hebben kunnen zich aansluiten bij de kring. 

Verslag AUV-dag

Minderheidstalen staan altijd onder druk, maar leidt dat tot verlies of tot verandering? Vier sprekers gaven hun visie op deze vraag in een lezing, georganiseerd door de kringen Taalwetenschap, Engels, en Slavisch.

Dat zo'n samenwerking tot mooie resultaten leidt was helder. De vele toehoorders leerden in een uurtje alles over het Chinees en het Sranantongo in Nederland, over het Russisch in Oekraïne, en over de bijzondere taalvarianten die ontstaan wanneer talen met elkaar in contact komen. De AUV-dag leert ons precies dat: waar disciplines bij elkaar komen, ontstaat altijd iets waardevols. 

Nieuwsbrief

Bekijk de nieuwsbrief van Kring Taalwetenschap

Bestuur

Naam

Functie

Anne Baker Voorzitter
Akke de Blauw Penningmeester
Sterre Leufkens Secretaris
Marloes Oomen  
Klaas Seinhorst  
Roland Pfau  
Husam Al-Gariri Lid van de studentenvereniging VOS

Contact

Voor suggesties voor onze bijeenkomsten, voor opmerkingen over onze bijeenkomsten en voor allerlei andere zaken, kun je contact opnemen met het bestuur.

Volg de actualiteit in ons boeiende vakgebied met onderstaande links:

Mis je nog iets? Laat het ons weten.

Agenda

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

5 februari 2019