Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Kring Kunstgeschiedenis

De Kring Kunstgeschiedenis biedt als alumninetwerk de gelegenheid om oud-studiegenoten te ontmoeten en op de hoogte te blijven van het vakgebied. Zo kan je na de studie kennis en ervaring blijven delen, ook met de huidige studenten van de opleiding.

De kring is er voor alle UvA-alumni die een bachelor of master Kunstgeschiedenis voltooid hebben, jong en minder jong, in al hun hoedanigheden.  

Oprichting

Voor een opleiding waarin aandacht voor de (kunst-)geschiedenis centraal staat, is het hoog tijd om ook aandacht aan haar eigen geschiedenis te schenken. Ook in de wetenschap dat alumni veel kunnen betekenen voor de huidige studenten.

Activiteiten

Door het organiseren van diverse evenementen zullen we proberen zoveel mogelijk oud-studenten vanuit alle hoeken van het vakgebied bijeen te brengen en te houden. Denk hierbij aan lezingen, rondleidingen, borrels, discussies, en wat al niet meer. Geef het vooral ook door als je een goed idee hebt! 

Ook zal er gelegenheid zijn om met de jongste generatie - de huidige studenten - kennis te maken. Kijk in de agenda voor meer informatie over wat er komen gaat. 

De oprichting vond tijdens de jaarlijkse ledendag van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) op 3 november 2018. De Kring Kunstgeschiedenis participeert in de Kanvas-Alumnitalks  van de studievereniging Kanvas.

Bestuur

Caroline van Alphen voorzitter
Guido Leguit secretaris
Madelon Simons penningmeester
Jolene den Boer-Eggermont  
Paul Faber   

Contact

Voor vragen, voor suggesties, en voor verzoeknummers is het bestuur bereikbaar via e-mail.

Volg de actualiteiten in ons vakgebied met onderstaande links:

​Mis je nog iets? Laat het ons weten.