Kring Neerlandistiek

De Kring Neerlandistiek biedt alumni en studenten van de UvA-afdeling Neerlandistiek de mogelijkheid om contact te onderhouden. Zowel tussen leden onderling als met de opleiding. Zo kan je na de studie kennis en ervaring blijven delen.

De kring staat open voor UvA-alumni met een achtergrond op het gebied van Nederlandse taal- en letterkunde, taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica. Te denken valt aan (bachelor en master) Nederlandse taal en cultuur, (bachelor) Taal & Communicatie, (masters) Redacteur/Editor, Tekst & Communicatie, Argumentation en Discourse and Communication Studies.

Oprichting

Het eeuwfeest van studievereniging Helios is aangegrepen om de Kring Neerlandistiek op te richten. Honderd jaar na oprichting van de studievereniging was het hoog tijd dat neerlandici zich ook als alumni konden verenigen. De kring is nadrukkelijk bedoeld voor allen die een van bovenstaande opleidingen (bachelor en/of master) hebben afgerond. De officiële oprichting vond plaats tijdens de AUV-dag op 3 november 2018.

Activiteiten

Na een geslaagde oprichtingsactiviteit organiseert de alumnikring Neerlandistiek op donderdagavond 20 juni een literaire stadswandeling door Amsterdam. De zomeravond wordt verzorgd door onderzoeker en universitair docent Jeroen Jansen, die ons langs plaatsen uit het leven en werk van Gerbrand Bredero leidt. Zie de link onderaan deze pagina.

Bestuur

Casper Brack voorzitter
Sybren Spit secretaris
Joris Wolterbeek penningmeester
Suzanne Aalberse Lid vanuit de opleiding/faculteit

Contact

Het bestuur is bereikbaar via e-mail

UvA afdeling Neerlandistiek

Agenda

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

28 mei 2019