Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Kring Neerlandistiek

De Kring Neerlandistiek biedt alumni en studenten van de UvA-afdeling Neerlandistiek de mogelijkheid om contact te onderhouden. Zowel tussen leden onderling als met de opleiding. Zo kan je na de studie kennis en ervaring blijven delen.

De kring staat open voor UvA-alumni met een achtergrond op het gebied van Nederlandse taal- en letterkunde, taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica. Te denken valt aan (bachelor en master) Nederlandse taal en cultuur, (bachelor) Taal & Communicatie, (masters) Redacteur/Editor, Tekst & Communicatie, Argumentation en Discourse and Communication Studies.

Oprichting

Het eeuwfeest van studievereniging Helios is aangegrepen om de Kring Neerlandistiek op te richten. Honderd jaar na oprichting van de studievereniging was het hoog tijd dat neerlandici zich ook als alumni konden verenigen. De kring is nadrukkelijk bedoeld voor allen die een van bovenstaande opleidingen (bachelor en/of master) hebben afgerond. De officiële oprichting vond plaats tijdens de AUV-dag op 3 november 2018.

  • Bestuur
    Casper Brack voorzitter
    Zaza de Ridder secretaris
    Joris Wolterbeek penningmeester
    Suzanne Aalberse Lid vanuit de opleiding/faculteit