Kring Holocaust- en Genocidestudies

De Alumnikring Holocaust- en Genocidestudies biedt een netwerk voor iedereen die Holocaust- en Genocidestudies heeft gestudeerd.

De opleiding Holocaust- en Genocidestudies bestaat sinds 2002 en is uniek in Nederland. Als alumni van deze opleiding vormen we een selecte groep van ongeveer dertig personen. Studenten die voor het mastertraject kozen hebben een brede maatschappelijke belangstelling gemeen. Na de studie komen zij op de meest uiteenlopende plekken terecht.

Activiteiten

Alumnikring Holocaust- en Genocidestudies wil de contacten tussen de leden onderling en tussen de leden en de opleidingen bevorderen en onderhouden. De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en biedt diverse activiteiten aan.

Jaarlijks organiseert de Kring bijeenkomsten zoals workshops, filmvertoningen, lezingen, excursies en netwerkseminars. Ook organiseert  de kring jaarlijks een meet and greet met de spreker van de Nooit Meer Auschwitz lezing en de spreker van de NIOD-jaarlezing. In het verleden waren dat Luis Moreno Ocampo, Christopher Browning en Sir Ian Kershaw. Alumnus krijgen korting op NIOD-publicaties.

Bestuur

Naam Functie
Koen Kluessien Voorzitter
Laurien Vastenhout Penningmeester 
Marieke Zoodsma Secretaris

Nanci Adler en Thijs Bouwknegt maken deel uit van het bestuur vanuit het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.

Koen specialiseerde zich tijdens zijn studie in de manier waarop Servische politici ontkennen dat Srebrenica een genocide was. Momenteel richt hij zich op de rol die social media spelen bij Islamitische Staat (IS).

Laurien is in 2014 afgestudeerd van HGS en rondde in datzelfde jaar haar Onderzoeksmaster Geschiedenis aan de UvA af. Zij heeft zich gespecialiseerd in joodse geschiedenis en de geschiedenis van de Holocaust, en heeft zich daarbij voornamelijk op West-Europa gericht.

Marieke heeft in Bosnië onderzoek gedaan naar de rol van religieuze initiatieven in het moeizame verzoeningsproces en is momenteel werkzaam bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Momenteel promoveert Laurien aan de University of Sheffield en is ze geassocieerd onderzoeker bij het NIOD.

Contact

Neem voor informatie over de Kring Holocaust- en Genocidestudies en haar activiteiten contact op met Martine van den Heuvel

Mis je nog iets? Laat het ons weten. 

Agenda

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

18 oktober 2018