Kring Geschiedenis

De Alumnikring Geschiedenis - voorheen Alumnivereniging Geschiedenis - bestaat sinds 2003 en richt zich op alumni Geschiedenis die betrokken willen blijven bij de opleiding.

Alumnikring Geschiedenis wil de contacten tussen de leden onderling en tussen de leden en de opleidingen bevorderen en onderhouden. De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en biedt diverse activiteiten aan.

De kring organiseert excursies, lezingen, debatten en activiteiten voor alumni en andere geïnteresseerden. Tevens functioneert de kring als een ontmoetingsplaats voor oud-studiegenoten en docenten. 

Bestuur

Naam Functie
Mildred Wolff MA  Penningmeester

Contact

Het bestuur is bereikbaar via e-mail.

Bestuurders gezocht

Wil jij je studiegenoten ook ná je studie blijven zien? Wil je betrokken blijven bij de wetenschap? En vind je het ook nog eens leuk om activiteiten te organiseren? De alumnikring Geschiedenis zoekt voor haar bestuur enthousiaste en actieve alumni die jaarlijks enkele lezingen, excursies en (netwerk)borrels willen organiseren. Je werkt in een team dus het hoeft je niet veel tijd te kosten. 

Belangstelling? Neem contact op met het bestuur van de Kring Geschiedenis via Mirjam van Gessel (auv@uva.nl of 020-525 4580). 

Volg de actualiteit in ons boeiende vakgebied met onderstaande links:

  • Kleio is de studievereniging voor studenten Geschiedenis en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Skript Historisch Tijdschrift is een wetenschappelijk blad dat vier maal per jaar verschijnt. De redactie wil bijdragen aan actuele historische debatten, en biedt getalenteerde studenten de kans om hun werk aan een breder publiek te presenteren.
  • Stichting het Historisch Platform wil de aandacht voor geschiedenis en geschiedschrijving bevorderen en bruggen slaan tussen historici onderling, historische instellingen en historisch geïnteresseerden.  

Mis je nog iets? Laat het ons weten.

Agenda

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

5 februari 2019