Kring Franse taal en cultuur

De Alumnikring Franse taal en cultuur is er voor alumni en (oud-) docenten van de opleiding Franse taal en cultuur (voorheen Franse taal- en letterkunde) van de UvA.

De Alumnikring Franse taal en cultuur wil de contacten tussen de leden onderling en tussen de leden en de opleiding Frans bevorderen en onderhouden.

Activiteiten

De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied door het aanbieden van onder andere lezingen en debatten en organiseert daarnaast diverse culturele activiteiten zoals literaire avonden en bijzondere filmvoorstellingen.

De bijeenkomsten zijn over het algemeen gratis; tegen betaling kunnen ook niet-leden/introducés de avonden bijwonen. Via deze kringsite vinden de leden ook aankondigingen van interessante activiteiten aan andere culturele en universitaire instellingen. 

Het Franse seizoen

Gedurende het seizoen 2017-2018 organiseert L’Institut Français samen met Athenaeum Boekhandel in SPUI25 ontmoetingen met schrijvers uit diverse categorieën, allen vertegenwoordigers van de bruisende literaire wereld in het Frankrijk van vandaag. Bekijk de agenda van SPUI25.

Hiroshima mon amour

Op woensdag 27 november hield dr. Solange Leibovici een lezing over de film Hiroshima mon amour. De tekst van deze lezing is beschikbaar als PDF.

Bestuur

Naam Functie
Mieke Taat Voorzitter
Henriëtte Ritter Vicevoorzitter
Petra Sleeman Penningmeester
Tom de Wolf Secretaris

Het bestuur van de Kring Franse taal en cultuur: Petra Sleeman, Henriëtte Ritter, Mieke Taat en Tom de Wolf (vlnr).

Contact

Voor suggesties voor bijeenkomsten, opmerkingen en vragen is het bestuur bereikbaar per e-mail (zie onder Bestuur). Voor deelname aan bijeenkomsten kun je het algemene mailadres van de kring Frans gebruiken.

Volg de actualiteit in ons vakgebied met onderstaande links!

  • www.romanisten.nl is de website van de Stichting Romanisten (Frans) aan de Nederlandse universiteiten: lezingen, congressen, onderzoeks- en nascholingsdagen, publicaties.
  • Met Blog Nostrum houdt de bibliotheek Romaanse Talen van de UvA studenten, onderzoekers, docenten en publiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • Het Institut francais (het voormalige Maison Descartes) is de ‘culturele ambassade’ van Frankrijk
  • Het Kenniscentrum Frankrijk Nederland, een netwerk van onder anderen wetenschappers, vertalers en docenten, wil een platform zijn voor onderzoek, onderwijs en informatie over Frans-Nederlandse betrekkingen.
  • Franszelfsprekend.nl is de site van de sectie Frans van Levende Talen, de beroepsvereniging van talendocenten.

Mis je nog iets? Laat het ons weten.

Agenda

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

26 februari 2018