Kring Europese Studies

De Kring Europese Studies is er voor alumni die de opleiding Europese Studies hebben gevolgd.

Op deze site vind je alles wat er te weten valt over onze alumnikring. Wat zijn de laatste nieuwtjes, wanneer is de volgende bijeenkomst en waar kan ik discussiëren met oud-studiegenoten en andere alumni?

Activiteiten

De Kring Europese Studies (KES) wil de contacten tussen alumni onderling en tussen alumni, huidige studenten en de opleiding Europese studies bevorderen en onderhouden. De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en biedt diverse activiteiten aan.

De kring organiseert regelmatig bijeenkomsten waar alumni elkaar treffen en kunnen netwerken. Zo vormt het de perfecte plek om ontwikkelingen bij Europese studies aan de UvA te volgen, te weten wat er speelt en wat de trends zijn, ideeën en ervaringen uit te wisselen en om je netwerk bij te houden en uit te breiden.

Europa in debat

De opleiding Europese Studies en de daaraan verbonden alumnikring KES organiseren gezamenlijk de debatreeks ‘Europa in debat’. De afgelopen edities van het debat gingen onder meer over trans-Atlantische betrekkingen, de Europese verkiezingen, de Frans-Duitse as, Europese plaatsen van herinnering en de euro. Aan de debatten nemen onder meer journalisten, politici en wetenschappers deel. Enkele namen: Margriet Brandsma, Marije Cornelissen, Wim Kok, Rob van der Laarse, Joep Leerssen, Ruud Lubbers, Matthijs Lok, Carlos Reijnen, Marleen Rensen, Pieter Steinz en André Szász.

KES-diner

Het KES-diner is dé gelegenheid om andere alumni te ontmoeten en te horen over hun loopbaan, onder het genot van een driegangendiner. Een tafelgast vertelt over zijn of haar loopbaan sinds het afstuderen. Het diner is exclusief voor leden van de alumnikring.

Bestuur

Naam

Functie

Dilek Karaagaçli MA Voorzitter
drs. Marcia Joosen Secretaris
Santje van Londen MA Penningmeester
drs. Lenneke Hoedemaker Algemeen lid
Sophie Logothetis MA
  Algemeen lid
dr. Marleen Rensen
  Algemeen lid
Job Knobbout Studentlid

Comite van Aanbeveling

Naam

Functie

Bram Boxhoorn

Directeur Atlantische Commissie

Medeoprichter Europese Studies

Emine Bozkurt

Oud-Europarlementariër PvdA

Alumnus Europese Studies

Kathalijne Buitenweg

Oud-Europarlementariër Groen Links

Alumnus Europese Studies en Amerikanistiek

Joep Leerssen

Hoogleraar Moderne Europese letterkunde

Albert Rijksbaron

Emeritus Hoogleraar Klassieke talen

Oprichter Europese Studies

Michael Wintle Hoogleraar Europese geschiedenis

Contact

Het bestuur is bereikbaar via e-mail.

Vacature

De Kring Europese Studies is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Vind je het leuk binding te houden met alumni en de UvA en ben je een goede en creatieve organisator? We horen graag van je!

Volg de actualiteit in ons vakgebied met onderstaande link.

Mis je nog iets? Laat het ons weten.

Agenda

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

27 mei 2019