Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kring Andragologie

De Kring Andragologie is de kring voor alumni van de opleiding Andragologie die de Universiteit van Amsterdam tot 1986 bood. Het lidmaatschap staat open voor alumni Andragologie en iedereen die dit vakgebied een warm hart toe draagt.

De kring Andragologie is een zelfstandige vereniging binnen de AUV. Leden van de Kring Andragologie zijn ook lid van de AUV.

Andragologie in het kort

Andragologie is de wetenschap van de andragogie. Andragogie is een specialisme binnen de sociale wetenschappen en stelt zich tot doel de volwassen mens bij te staan in zijn ontwikkeling tot mondigheid, autonomie, humaniteit en verantwoordelijkheid. Andragogie is het deskundig en bewust gehanteerd beïnvloedingsproces, waarbij gestreefd wordt naar gedragsverandering en verbetering van een bestaande toestand bij volwassenen.

De andragologie is belangrijk in allerlei toegepaste wetenschapsvormen in de psychologie, pedagogie en organisatiesociologie, zij het soms in een eigentijds jasje gestoken.

Naam en faam

Andragologie is ‘en vogue’, ten minste als je afgaat op de vele beroepsmatige veranderaars die in wetenschap en praktijk werkzaam zijn. In de rubriek Naam en Faam op www.andragologie.org vind je korte beschrijvingen van andragologen die hun sporen hebben verdiend. 

Activiteiten

De kring geeft andragologen de mogelijkheid elkaar te treffen in recreatief en sociaal verband en informatie uit te wisselen over de eigen beroepspraktijk. Leden van de kring kunnen debatten en lezingen bijwonen en deelnemen aan excursies.

De Kring Andragologie organiseert colleges, masterclasses en bijeenkomsten op bachelor, master en post-masterniveau om de wetenschapsbeoefening in de Andragologie te bevorderen. Inmiddels zijn er leergangen Filosofie, Methoden van Andragologisch handelen, Praktijkgericht Innovatief onderzoek, Organisatieontwikkeling en Veranderkunde. Er zijn diverse collegereeksen met vrije inschrijving voor leden en niet leden.

Daarnaast beheert de Kring Andragologie de 'T.T. ten Have - G.M.W. van Enckevort bibliotheek' met de canon van andragologische basisliteratuur van de belangrijkste werkterreinen van de Andragologie.

 • Lidmaatschap

  Draagt u de Andragologie een warm hart toe? Wordt dan lid van de Kring Andragologie. De Kring Andragologie is aangesloten bij de Amsterdamse Universiteits-Vereniging, de algemene alumnivereniging van de Universiteit van Amsterdam. Het lidmaatschap van de Kring staat open voor alumni Andragologie van alle universiteiten en iedereen die belangstelling heeft voor de activiteiten van de Kring Andragologie. Als lid ontvangt u korting bij deelname aan onze programma’s.

 • Bestuur
  Naam Functie
  drs. Dhian Sioe Lie voorzitter
  drs. Evelien ten Napel secretaris
  drs. Gerrit Kappert penningmeester
  dr. Gerard Donkers  
  drs. Paul Oomen  
  drs. Dinie Goezinne  
  drs. Margreeth Broens  
 • Contact

  Het bestuur is goed bereikbaar via e-mail.

  Postadres: Postbus  94325 | 1090 GH Amsterdam