Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

AUV-dag

Zaterdag 21 november vindt de AUV-dag plaats, de jaarlijkse ledendag van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Het programma bestaat onder meer uit lezingen, de uitreiking van de AUV-alumnusprijs en een borrel in het Maagdenhuis.

auv-dag aula

De AUV-dag staat vooralsnog gepland op 21 november. De kans bestaat dat de AUV-dag vanwege het coronavirus niet door zal kunnen gaan. De komende tijd zullen hier de laatste updates over de AUV-dag worden geplaatst.

AUV-alumnusprijs: bekroning voor betrokken alumnus

Tijdens de AUV-dag wordt de AUV-alumnusprijs uitgereikt. De AUV-alumnusprijs is een aanmoedigingsprijs voor UvA-alumni die via een aansprekend project de maatschappij een stukje beter maken. De winnaar is een inspiratiebron voor velen en geldt als belofte voor de toekomst.

In 2019 werd de eerste prijs gewonnen door Antonia McGrath en Lisa van Holsteijn. Zij bieden met educate. arme jongeren in Honduras een opleiding en ondersteunen hen met een lokale bibliotheek. De tweede prijs ging naar Jacqueline Tizora, die via ZIMBO fietsen verspreidt onder de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van Zimbabwe. Ruud Goedknegt sleepte de derde prijs én de publieksprijs in de wacht met Stichting Barbarugo, waarmee hij bamboe plant op de Ghanese savanne.