Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

AUV-dag

Zaterdag 21 november vindt de AUV-dag plaats, de jaarlijkse ledendag van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Het programma bestaat onder meer uit lezingen van Claes de Vreese en Marietje Schaake, over het thema ‘Media, macht en manipulatie’. Daarnaast wordt de AUV-alumnusprijs uitgereikt.  

Fake news
Claes de Vreese en Marietje Schaake houden beiden een voordracht over het thema ‘Media, macht en manipulatie’.

Het programma wordt van 15.00 tot 17.00 uur live uitgezonden vanuit De Balie in Amsterdam. Leden kunnen het programma dit jaar alleen online bijwonen.

Programma

15.00 Opening
15.20 Uitreiking Alumnusprijs 2020
15.50  Pauze
16.00  Lezing Claes de Vreese
16.25   Lezing Marietje Schaake
16.50   Afsluiting

Media, macht en manipulatie

Claes de Vreese en Marietje Schaake houden beiden een voordracht over het thema ‘Media, macht en manipulatie’ en gaan aansluitend met elkaar in gesprek.

Claes de Vreese is als hoogleraar Politieke communicatie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn onderzoek richt hij zich op de effecten van politiek nieuws, journalistiek, verkiezingscampagnes en referenda op publieke opinie en politiek gedrag. Hoe beïnvloeden deze het democratisch proces?

Marietje Schaake, voormalig Europarlementariër, werkt sinds 2019 als directeur internationaal beleid voor de Universiteit van Stanford (VS), waar zij zich bezighoudt met technologie en kunstmatige intelligentie. Tijdens de AUV-dag spreekt zij over de macht van bedrijven in het digitale domein. “Het is nog niet te laat om de macht van bedrijven in de digitale wereld te verkleinen,” schreef zij recent in het NRC

AUV-alumnusprijs: bekroning voor betrokken alumnus

Tijdens de AUV-dag wordt de AUV-alumnusprijs uitgereikt. De AUV-alumnusprijs is een aanmoedigingsprijs voor UvA-alumni die via een aansprekend project de maatschappij een stukje beter maken. De winnaar is een inspiratiebron voor velen en geldt als belofte voor de toekomst.

Aanmelden

AUV-leden ontvangen in oktober per e-mail of post een uitnodiging met aanmeldformulier. Heeft u deze niet ontvangen, maar wilt u de AUV-dag wel graag bijwonen? Neem dan contact op via auv@uva.nl.