AUV-dag

Zaterdag 2 november

De AUV-dag is de jaarlijkse ledendag van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Op het programma staan een lezing van Liza Mügge over de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek, het 130-jarig bestaan van onze alumnivereniging, de uitreiking van de AUV-alumnusprijs, de oprichting van het Alumni Network Conservation and Restoration en een borrel in het Maagdenhuis. Deelname aan deze dag is gratis.

auv-dag lezing aula

‘De tweede sekse’: ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek

Liza Mügge doet als universitair hoofddocent Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar politieke vertegenwoordiging. In haar lezing, die aansluit bij de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht in Nederland, laat ze zien dat vrouwen nog steeds zwaar zijn ondervertegenwoordigd. Mügge gaat in op de oorzaken en komt met aanbevelingen die moeten leiden tot het vergroten van politieke gelijkheid. Want als iedereen in het dagelijks leven een steentje bijdraagt is het volgens haar wel degelijk mogelijk om de barrières te verkleinen.

130 jaar Amsterdamse Universiteits-Vereniging

130 jaar geleden werd de Amsterdamse Universiteits-Vereniging opgericht na een zeer succesvolle inzamelingsactie voor de vroegere Aula in de Oudemanhuispoort. In de geest hiervan werft de vereniging onder de leden voor een lustrumcadeau. Dit cadeau is een bijdrage aan onderzoek naar De Bello Gallico, het oudste boek van Amsterdam, en steun aan het Fonds Studie Zonder Grenzen.

AUV-alumnusprijs: bekroning voor betrokken alumnus

Tijdens de AUV-dag wordt de AUV-alumnusprijs uitgereikt. De AUV-alumnusprijs is een aanmoedigingsprijs voor UvA-alumni die via een aansprekend project de maatschappij een stukje beter maken. De winnaar is een inspiratiebron voor velen en geldt als belofte voor de toekomst.

Uit de voordrachten nomineert de jury een aantal kandidaten. Zij zijn op de AUV-dag aanwezig om hun project te pitchen. Boudewijn Wijnands vertelt als winnaar van de AUV-alumnusprijs 2018 wat de prijs hem opleverde en hoe het nu met vrijwilligersplatform Deedmob gaat.

 

13.00 uur

Inloop

13.30 uur

 

 

 

Aulaprogramma

  • oprichting Alumni Network
    Conservation and Restoration
  • lezing Liza Mügge
  • pitches AUV-alumnusprijs
  • presentatie lustrumcadeaus
  • uitreiking AUV-alumnusprijs

16.15 uur

Borrel in het Maagdenhuis

18.00 uur

Einde

Locatie

De AUV-dag vindt plaats in de aula van de Universiteit van Amsterdam.

De aula is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Houd wel rekening met werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid en de afsluiting van de A10 Zuid.

Bekijk het videoverslag van vorig jaar

Video wordt geladen..
AUVdag2018

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

15 oktober 2019