AUV-alumnusprijs

Beloning voor talent

Veel UvA-alumni zijn maatschappelijk betrokken en werken aan inspirerende projecten. Om hun bijzondere prestaties breed onder de aandacht te brengen, reikt de Amsterdamse Universiteits-Vereniging elk jaar tijdens de AUV-dag de AUV-alumnusprijs uit.

AUV-alumnusprijs

De AUV-alumnusprijs 2019 wordt uitgereikt tijdens de AUV-dag op zaterdag 2 november.

Aanmoedigingsprijs

De AUV-alumnusprijs is een aanmoedigingsprijs voor UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. De winnaar is een inspiratiebron voor anderen en geldt als een belofte voor de toekomst. 

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden, dat de winnaar in zijn project dient te investeren. De eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro en de derde prijs 1.000 euro. De publieksprijs bedraagt 1.000 euro. Kandidaten kunnen zichzelf voordragen of door iemand worden voorgedragen. Uit de voordrachten selecteert de jury maximaal tien genomineerden die kans maken op een jury- en een publieksprijs.

Eerdere winnaars

De afgelopen jaren heeft de AUV-alumnusprijs bijgedragen aan een keur van projecten zoals verbeteren van mondhygiëne van kinderen in Kaapstad (Healthy Teeth Challenge), boeren en ecosysteem helpen in Madagascar (Grounded Madagascar) en een programma om vluchtelingen voor de klas te krijgen (Vluchtelingen voor de klas).

Gepubliceerd door  Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds

4 oktober 2019