Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

AUV-alumnusprijs 2020: kandidaten gezocht!

Beloning voor talent

Ken (of ben) je een alumnus die een speciale bijdrage levert aan de maatschappij? Draag hem, haar of jezelf dan voor de AUV-alumnusprijs 2020 voor.

Aanmoedigingsprijs

De AUV-alumnusprijs is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging voor UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. De winnaar is een inspiratiebron voor anderen en geldt als een belofte voor de toekomst. De prijs wordt uitgereikt tijdens de AUV-dag van zaterdag 21 november 2020.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden, dat de winnaar in zijn project dient te investeren. De eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro en de derde prijs 1.000 euro. De publieksprijs bedraagt 1.000 euro. Kandidaten kunnen zichzelf voordragen of door iemand worden voorgedragen. Uit de voordrachten selecteert de jury maximaal tien genomineerden die kans maken op een jury- en een publieksprijs.

De voordrachtstermijn is gesloten. 

Eerdere winnaars

De afgelopen jaren heeft de AUV-alumnusprijs bijgedragen aan een keur van projecten zoals het bieden van een opleiding aan arme jongeren in Honduras (educate.), het verbinden van vrijwilligers aan maatschappelijke organisaties en bedrijven (Deedmob) en het verbeteren van mondhygiëne van kinderen in Kaapstad (Healthy Teeth Challenge).

Benieuwd wat voor impact het winnen van de AUV-alumnusprijs had voor de afgelopen winnaren? Wij spraken de verschillende prijswinnaars een half jaar en een jaar na het winnen van de AUV-alumnusprijs over hun projecten.