Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

AUV-alumnusprijs 2019 voor educate.

Veel UvA-alumni zijn maatschappelijk betrokken en werken aan inspirerende projecten. Om hun bijzondere prestaties breed onder de aandacht te brengen, reikt de Amsterdamse Universiteits-Vereniging elk jaar tijdens de AUV-dag de AUV-alumnusprijs uit. De alumnusprijs 2019 ging naar Lisa van Holsteijn en Antonia McGrath voor hun project educate.

Winnaars AUV-alumnusprijs 2019
De winnaars van de AUV-alumnusprijs (vlnr): Jacqueline Tizora, (tweede prijs), Lisa van Holsteijn en Antonia McGrath (eerste prijs) en Ruud Goedknegt (derde prijs en publieksprijs) (foto: Christina Chouchena)

De eerste prijs is gewonnen door Antonia McGrath en Lisa van Holsteijn. Zij bieden met educate. arme jongeren in Honduras een opleiding en ondersteunen hen met een lokale bibliotheek. De tweede prijs ging naar Jacqueline Tizora, die via ZIMBO fietsen verspreidt onder de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van Zimbabwe. Ruud Goedknegt sleepte de derde prijs én de publieksprijs in de wacht met Stichting Barbarugo, waarmee hij bamboe plant op de Ghanese savanne.

Aanmoedigingsprijs

De AUV-alumnusprijs is een aanmoedigingsprijs voor UvA-alumni die via een aansprekend project een bijzondere bijdrage aan de maatschappij leveren. De winnaar is een inspiratiebron voor anderen en geldt als een belofte voor de toekomst. 

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden, dat de winnaar in zijn project dient te investeren. De eerste prijs bedraagt 3.000 euro, de tweede prijs 2.000 euro en de derde prijs 1.000 euro. De publieksprijs bedraagt 1.000 euro. Kandidaten kunnen zichzelf voordragen of door iemand worden voorgedragen. Uit de voordrachten selecteert de jury maximaal tien genomineerden die kans maken op een jury- en een publieksprijs.

Eerdere winnaars

De afgelopen jaren heeft de AUV-alumnusprijs bijgedragen aan een keur van projecten zoals verbeteren van mondhygiëne van kinderen in Kaapstad (Healthy Teeth Challenge), boeren en ecosysteem helpen in Madagascar (Grounded Madagascar) en een programma om vluchtelingen voor de klas te krijgen (Vluchtelingen voor de klas).