Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Blijf verbonden via de AUV

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen je vakgebied? Regelmatig interessante bijeenkomsten bijwonen? Je netwerk uitbreiden? Sluit je dan aan bij de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Het kost je slechts 35 euro per jaar.

Vereniging

De Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) is de algemene alumnivereniging van de Universiteit van Amsterdam. De AUV heeft als doel de band te versterken tussen alumni en de wetenschapsbeoefening aan de UvA en tussen alumni onderling.

Alumnikringen

De vereniging telt ruim negenduizend leden en vele alumnikringen voor alumni op het gebied van opleiding, faculteit of gemeenschappelijke achtergrond. Een kring biedt alumni de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied. Ook vormt het een netwerk waar alumni elkaar en oud-docenten kunnen ontmoeten. De leden delen een gezamenlijke historie en de liefde voor het vakgebied. De kringen organiseren diverse activiteiten voor hun leden, waaronder lezingen, debatten, netwerkborrels en excursies. 

Activiteiten

AUV-leden kunnen deelnemen aan excursies en evenementen, zoals de loopbaancursussen Ken jezelf, ben jezelf en Effectief communiceren. De AUV is onder meer partner van academisch-cultureel centrum SPUI25, waar regelmatig lezingen en debatten plaatsvinden. Leden krijgen vooraf informatie over programma’s die de AUV daar organiseert. 

Elk najaar vindt de AUV-dag plaats, de jaarlijkse verenigingsdag met lezing en uitreiking van de AUV-alumnusprijs. Daarnaast werken de alumnikringen gedurende het jaar samen in de interdisciplinaire programmareeks Alumni Talks. Hierin wordt een actueel thema vanuit verschillende invalshoeken en disciplines benaderd. 

Jonge alumni

Voor jonge alumni tot en met 35 jaar wordt het jonge-alumniprogramma georganiseerd. Dit is speciaal gericht op het ontwikkelen van praktische loopbaanvaardigheden en het uitstippelen van je carrière.

AUV-pas

Als lid van de AUV ontvang je de AUV-pas. Daarmee krijg je exclusieve diensten en kortingen bij universitaire voorzieningen als het Universitair Sport Centrum en de Universiteitsbibliotheek en bij culturele partners zoals de Hermitage en fotografiemuseum Foam.