Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Programma vo-scholieren - afgelast

Tot onze grote spijt heeft de UvA, gezien de richtlijnen rondom het coronavirus, moeten besluiten om de Universiteitsdag van zaterdag 4 april niet door te laten gaan. Iedereen die zich voor de Universiteitsdag heeft aangemeld, ontvangt via e-mail nader bericht.

12.00 uur - 12.30 uur

Ontvangst en lunch

12.30 uur - 13.30 uur 

Verleiding en junkfood

We leven in een samenleving die mensen stimuleert om te veel te eten en te weinig te bewegen. We worden voortdurend blootgesteld aan lekkere verleidingen. Die verleidingen weerstaan is lastig en meer dan de helft van de Nederlandse volwassenen heeft dan ook overgewicht. Hoe kunnen mensen worden aangezet tot gezondere keuzes?

Rembrandt, het leven van een rebel

Als 12-jarig jongetje doet Rembrandt al niets liever dan tekenen, als 20-jarige schildert hij zoals nog niemand eerder heeft gedaan, krassend in de verf. Hij trekt naar het bruisende Amsterdam en kijkt zijn ogen uit, zoekt en vindt kansen, maakt een vliegende start als portretschilder van de jetset, en valt net zo diep. Een ontroerende vertelling over leven en werk van Nederlands grootste kunstenaar.

13.45 uur - 14.45 uur 

(Foto: Michel Bosch)

Ervaar Shakespeares wereld

De ‘Shakespearience’ is een energieke en aanstekelijke voorstelling die Shakespeares taal dichterbij brengt dan ooit. Acteurs laten in één uur zoveel mogelijk zien van Shakespeares oeuvre en brengen zijn taal tot leven met bijzondere inzichten, sappige feitjes en onverwachte wendingen. De scènes worden zowel in het Nederlands als in het Engels gespeeld.

13.45 uur - 15.15 uur

(Foto: Diederick Bulstra)

Speel een rechtszaak na in de Moot Court

Heb je er altijd al van gedroomd om op de stoel van een rechter te zitten? Een vurig pleidooi te houden voor een verdachte op een strafzitting? Of als officier van justitie op te komen voor de samenleving? Kom dan naar de Moot Court en maak kennis met het strafrecht en de manier waarop een zitting wordt gehouden.

Toegangsprijs

De toegang voor dit programma bedraagt 5 euro per kind. Voor begeleiders is het niet mogelijk om de rondes van het programma voor leerlingen van het  voortgezet onderwijs te volgen. Wilt u als ouder zelf het programma voor volwassenen volgen? Meldt u zich hiervoor dan apart aan.

Photobooth

In de hal van gebouw A staat een photobooth. Leuk om een tastbare herinnering aan de Universiteitsdag 2020 mee naar huis te nemen!